lördag 1 september 2007

Hösten närmar sig


Nu är härliga höstmånaden September här!
När vår äldsta dotter döptes så fick hon en tavla med jättefina bilder av K. Frukstrand, som man byter vid varje månadsskifte.
Ibörjan av veckan så kokade jag lite hjortonsylt. Sambon har plockat flera liter hjorton. Han är så duktig. (puss, puss) Hushållsvågen är det faktiskt han som har köpt på loppis en gång i tiden.
.....färdig sylt, gott till pannkaka tycker både vi och barnen.

Önskar ALLA en härlig lördag.
*kram* /madelene

18 kommentarer:

malin sa...

Å, hjortronsylt! Och hemkokt! Förut plockade min farfar alltid hjortron till hela släkten, nu börjar han tyvärr bli alltför gammal, och jag blir utan hjortronsylt... Den köpta sylten är alldeles för dyr och smakar inte alls lika gott, tyvärr.

SOFIE sa...

Hjortronsylt är bara för gott!!! Önskar att jag också hade en så flitig man som tog hem lite hjortron. Här kommer han bara hem med kantareller, men det är ju inte så illa det heller *ler*
Synd att ni inte kan ha katt, är en underbar myskompis...
Gillar ditt kök massor, superfint!
Trevlig Helg!
Kram Sofie

Anna sa...

Tack för kommentaren hos mig, på grund av den så hittade jag hit. Så smaskigt med hjortronsylt, vilken lyx. Nu ska jag kika vidare på din blogg.

Ha en trevlig helg!

Nygammalt sa...

Oj så duktigt du är! Ser ju väldans smaskigt och fint ut!

Tack för din fina kommentar. Hoppas jag en dag får en förstahands lägenhet. Får då kan man ju måla om lite som man vill, är ju lite svårt när man måste traska runt i andrahands djungeln hela tiden. Men det ordnar sig tids nog.
Trevlig helg! Kram.

Grinden på glänt sa...

Min son fick en likadan tavla med månadsbilder när han föddes! Jag tycker den är mysig när bilderna ändrar hela tiden!
Gillar tyvärr inte hjortron men sylten blev säkert jättegod!

Mysiga lantliga ting sa...

Hej! Mina stenar har jag både handplockat + att jag varit och köpt ett lass eftersom det går mer än man tror.
Jag tar alltid hem fina stenar när jag hittar =)
Så gott med hjortronsylt! Fin bricka, har en likadan här hos mig.
Kram och trevlig helg.
/Johanna

hemma bäst sa...

Åh!! jag som kommer från kiruna, blir lite nostalgisk när jag ser hjortronsylt.Det är ju såå gott!!Om du klickar på min räknare så kommer du till den hemsidan som har dom. Där ska det bara vara att följa instruktionerna. Jag håller tummarna att det går bättre för dig än det gjorde för mig.kram

Uppe på vinden sa...

Den där tavlan har sonen också, fick den av släktingar i samband med att hand döptes! (kom på nu att jag inte bytt månad idag...blir morgonens projekt...) Ser smaskigt ut med sylten! Kram!

elin1976 sa...

Så godt det ser ut. Multer er noe av det beste jeg vet. Heldigvis er svågeren min same og vi har ubegrenset til gang av denne type bær. Vi bruker å ha multekrem på julaften. Det er det beste vi vet:O)

Skrotmaja sa...

åååååå! Mums!!! Jag har inte plockat några i år...oj, det ser gott ut : )

Jenny sa...

Åh vad jag längtar efter hjortronsylt. När jag var liten så var jag alltid ute med min far och plockade hjortron och mamma kokade sylten.
Det vattnas i munnen så gott var det.
Ha en trevlig helg!
Jenny

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Hjortronsylt är så gott!! Tommy har varit och letat men bara hittat enstaka bär i år! Lingon däremot finns det gott om, så sån sylt har han kokat:-)

Susanne

Guldkant På Livet sa...

Å va ni är duktiga-både du och din sambo! Hjortronsylt som är så gott!! Vilka läckra inbjudande burkar du gjort, såg helmysigt ut!! Mari.

signe sa...

Åh va gott med hjortron..och hjortronsylt! Mums! Vilka härliga bilder! Du, jag har utmanat dig på min blogg, titta in får du se! Kram :)

Malena sa...

Hejsan! Vad kul att du hittade in till mig, så att jag kunde hitta in till dig!
Vad härligt det ser ut med syltburkarna med hjortron! Vad bra att vågen kommit till pass, den är jättefin!
KRAM Malena

Nicolinas boning sa...

Åh, vilket mysigt hem du har!
Mums...jag tycker verkligen om hjortronsylt och tunnbröd som du har skrivit om, men själv är jag alldeles för bekväm (lat) för att gå ut på myrarna och plocka...
Jag länkar dig...OK?

Maria-Jag blommar sa...

Så fint du har gjort på syltburkarna...och jag som ikväll visar mina totalt ostylade jättefula syltburkar...men innehållet är ju fint!

WhiteVintageDreams sa...

Åh vad duktig du är...och vilka söta burkar :).
Hoppas att du får en härlig måndag.
Kram