onsdag 16 januari 2008

Hej!
Hoppas att du haft en bra onsdag.
Nånting som jag tycker är lite svårt, är att hitta snygga & charmiga gamla fönster lampor.
Den som står i vårt köksfönster är bara en vitmålad lampfot med en loppis skärm till......får duga tills jag fyndar nåt annat!!
Jag har faktiskt hittat 2st lika lampskärmar på två olika loppisar, den andra skymtar där bak från uterummet.
Skulle ha varit fint med en äldre hängande vit/glas lampa med pärlor......

Vad har du för fin, rolig, stilig lampa i köksfönstret?
Trevlig kväll önskar jag dig!

16 kommentarer:

cia sa...

.... verkar som att de jag skrev inte kom med=( tråkigt då. men vi hörs,kram

Guldkant På Livet sa...

Dina lampor passar perfekt! Vita och stilrena men passar ändå in i lantlig miljö. Jag håller med , lampor kan var ett dilemma! Jag kikar ännu på din hylla med burkarna : ) Mari.

beas barnslikheter sa...

Är det ett loppisfynd? Den är jättefin, liknar mycket den jag har i vardagsrummet, min skärm till golvlampan.

I köket har jag ingenting just nu. Vi ska bygga ut och har inte satt upp något nytt där sedan ljusstaken plockades bort.
Men ljusslingorna runt foten på de höga krukorna är kvar...och när köket är ombytt där ska min näckroslampa få flytta in i köket istället för att hänga i vardagsrummet. :-9

Maria sa...

Jag tycker att de där lampskärmarna verkar passa bra i ditt hem! Jag tror att de är från Ikea om jag inte har fel...

Lantlivs Anna sa...

Supersöta lampor! Men jag måste hålla med dig, varför ska det vara så svårt att hitta vettiga lampor?!

Under en vind sa...

Visst är det svårt att hitta lampan med stort L....de man vill ha är oftast väldigt dyra...men min lampa i köket har jag köpt i ullared....det är en vit fot i lite gammeldags stuk och en vit skärm...fick den till ett bra pris...Just nu jagar jag lampor till hallen på övervåningen...vet vad jag vill ha, men de är ack så dyra....
Ha en toppentorsdag! För mig väntar comeback på jobbet efter lång tid hemma....Kramis!

Små Hjärteting sa...

...att lamporna är fina, men håller också med om att det är svårt. Och hittar man en bra fot så är det ju inte säkert att man hittar en bra skärm.. :))
Jag har nu lite problem med vad jag ska för lampor i köket, blir inte lättare när man har tre fönster, och ska de vara lika?
Kram Jenny

Pernilla sa...

Så fina lampor du hittat.Jag letar efter vita pinnlampor.Hade massor för några år sen men sen var det ju ute med det så då åkte de iväg till loppis.....ångrar det stort i dag...grrrr.Har hittat några bruna så jag får väl ta fram lilla penseln...men sen ska man ju ha någon fin skärm oxå.
Kram Pernilla

Henna sa...

Håller med dig om att det är svårt att hitta lampor som passar. Det är bara att hålla ögonen öppna och hoppas på turen att man snubblar över lamporna man verkligen tycker om :-)
Du har nåt att hämta från min sida om du vill ta emot den vill säga;-)
Jag tycker iaf att du är värd en!

Ha en superfin dag!

Kram Anne

Madicken sa...

För första gången någonsinn så har jag riktigt breda fönsterbänkar och kan ställa upp vilken lampa som helst- och det känns riktigt lyxigt. Tycker det är svårt annars, alltid någon liten del som hamnar utanför...

Jag kör med ett par liknande lampor som du, fast med rödrandig lampskärm. Sen har jag en riktig favorit från IKEA, en modell som ser gammaldags ut. TONAL, heter den och är av förtennat stål med vit glasskärm (finns på sidan 311 i 2006-års katalog) Den är ganska stor och passar fint i mina stora fönster.

Tur du hade som hittade likadana lampskärmar föressten;-)

Kram Gry

Home & Clothes Design sa...

Det är kul med lampor... vi måste ha riktigt höga lampfötter för våra fönster är så höga och det blir så snyggt när de syns ordentligt.
De kommer ifrån Edv. Eliasson...de har riktigt fina lampor & fötter i gammal stil.

Kramizz från mig/ Annelie.

Kamomilla sa...

Söta lampor. Känner till ditt dilemma nog, upplevde samma i höstas när vi skulle inreda...

cia sa...

men det lät ju mindre roligt=( du får en STOR KRA PÅ DIG KRAM HÄR I FRÅN!! vi har varit i ström och tok handlat i dag=) opps;) ha det så bra så hörs vi. kram på dig min vän

Designe sa...

Visst är det svårt att hitta fönsterlampor..det tycker jag med!...såna lampskärmar har jag med..från Ikea..Ska på shopping imorrn och se om jag hittar några lampfötter i alla fall..och kanske målar jag om några gamla lampfötter så de blir vita.. :)
Ha en bra dag! Kram

Anita sa...

Så fint!! I kjøkkenet her har jeg kun lamper over benkene og spotter i taket!! Hadde nok vært koselig med litt mere steminingslys også, men tror ikke jeg skal prioritere det ift. alt det andre jeg har planer om!
Ha en flott uke videre!

340 sa...

glömde ju de=) "snöskotern" e kvar ev att vi kanske måste bygga på den i morgon=) haha!! tänk om du fått den där sorkfeber!!!!!! det är ju många som blivit drabbad av det:( jaja;) vi hörs. kram