måndag 8 juni 2009

Soptippen...



På sommaren känns det lite extra somrigt & fint att det är blommor på det mesta i inredningen. Det kan nästan inte bli förmycket av det goda...eller?



Tänk vilket arbete någon har lagt ner på just denna söta kudde, som jag köpte på byns loppis för endast 5 kronor. Mycket prisvärt må jag säga. Ni som har vägarna förbi....kika gärna in där, -värt ett besök!



Kudden är inte speciellt stor, utan liten & gullig.



Jag vet mycket väl att man inte får gå in på stängda soptippar....men det kliar i mina fingrar då jag ser vad mycket fint människor bara slänger iväg!! Man blir nästan lite smått arg, vilket slöseri med saker, ting & miljön!
Det kan ju komma tillnytta hos någon annan....



Hur som helst så kan man säga att denna vita pall är ett "stöldgods" från just en stängd soptipp!! Usch, nu känner jag mig nästan som en tjuv, men jag är väldigt GLAD i mitt "containerfynd" i alla fall.
Hoppas ingen anmäler mig nu bara, hihi.
Det var en liten rapport om vad som kan hända runt mig...
Tack för titten.
//madelene

23 kommentarer:

Mimmi sa...

Jag brukar sällan ge mig till känna, men jag smyger omkring hos dig och ett antal andra inredningsbloggar. När du tar upp soptippar kunde jag inte låta bli en liten kommentar. ;-)

Min morfar hade ett drömjobb - han jobbade på soptippen :-D Jag är uppväxt med prylar från soptippen. Fram till min 15-årsdag så hade jag aldrig haft en ny cykel utan alla kom från soptippen. Mycket annat smått och gott hittade hem till min mor och far också. Ett annat soptipp-fynd var mina härliga pardörrar jag hade i mitt förra hus - en nytillverkad karm och de passade perfekt :-D

Jag röstar på soptipps-loppisar!!! :-D

Mimmi sa...

Tack för din kommentar! Som jag sade så är jag en flitig läsare av din blogg - du ligger inne på min Google Reader och när du nämnde "fynd på soptipp" så kunde jag inte låta bli att kommentera - morfars soptipp är för mig ett sådan levande minne.

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Visst slängs det mycket fint, jag kan oxå bli arg över det. Finns nog många kulturarv som gått den vägen. Söt kudde och jag brukar oxå fundera på hur mycket jobb det ligger bakom alla handarbetade saker som säljs superbilligt på loppisar. Nu behöver man inte handarbeta utan köpa sådant som ser handarbetat ut, dock inte lika fint . Kul att du kikade in hos mej så jag hittade din fina blogg.
Kram Marie

Helena sa...

Tänk hur folk kastar fina saker! Det är ju så, det jag inte gillar och kastar tycker någon annan är fint. Man borde absolut få plocka med sig lite hem från tippen tycker jag. Ha det bra/ Helena

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken fin kudde till fyndpris! Det verkar vara i bra loppis i den skolan.. och vem slänger en sådan pall!? Anmälas? Nej tvärtom ju, det var ju bra att ngn var klok nog och återanvänder den ju,den gjorde sig mycket bra hos dig! Mari.

Viveka i Bläckhornet sa...

Så bra att du räddade den från soptippen.

Jag tycker det är helt galet att man inte får rota bland soptippar som förr. Så mycket onödigt som bara slängs.

Kram Viveka

STENLYCKA sa...

Pallar du pallar du, fy på dig!!!
Nej jag tycker du gjorde helt rätt ett underbart fynd som blir till nytta många år till.
Och kudden så söt som någon sytt och jobbat i timmar med som sedan säljs på loppis. Tur att du uppskattade den och köpte den så att den inte hamnade på soptippen.
Önskar dig en bra kväll!
KRAM

stationshuset sa...

hejhej
haha, ja du man kan inte tro du smyger kring på tippar=) hihi, men de e ju lite sköjigt. Och snygg pall du hitta, varför hitta inte jag något då*hm* ja kanske måste åka på en tipp jag med=) Ja men hungrig e väl gott att vara,;) då får man ju stoppa i sig något gott och det är ju aldrig fel;) Du skulle sett vad vi tröst åt pga av vädret i helgen,gisses. ha det gott kära du. kjamen

Vit som snö sa...

På soptippen tycker jag att man kan rädda en slängd skatt o lämna sitt dåliga samvete i gengäld!
Bra gjort, jättesöt pall!
Kudden är ljuvlig, jag vill också krydda med lite romantik på vår o sommar. Men det känns lite hemsk att så många timmars hantverk nästan är gratis!
Ha det gott! Kram Cilla

Mitt hvite hus sa...

Nydeig pute... ja helrig at noen vil ha det som andre ønsker å kaste...

Herlige bilder fra hagen din O=)
Ønsker deg en fin uke videre .
Klemmer Kerstin

houseofchandeliers and vintage sa...

Hejsan
Jag kan inte minnas att jag varit här i din blogg förut, vad kul att du hittade till mig.
Och att du gillar musiken. Man får tacka.
Vad fint du har det i ditt hus, precis som min smak.
Jättegulligt, och vad du är söt man ser dig i spegeln.
Vad har ni för ett underbart hus. Har ni 10 rum, det är ju helt underbart, toppen.
Herregud, jag håller med, jag har i så många år blivit förtretad över allt som de slänger, som andra kan ha glädje av.
Jag skäms då inte ett dugg för att jag är en fullkomlig soptippsråtta, och jag njuter av det.
Gud vad roligt jag och dottern har haft på våra upptäcktsfärder, många fynd har vi gjort.
Men nu finns det ju inga soptippar som man kan gå in på inte här.
Däremot så slänger folk saker på majbrasan i förväg, ibland har man funnit någon grej där.
Man kan bara gratulera, en jättesnygg pall.
Är det inte i senaste drömhem och trädgård om en tjej som gör exakta kopior av just en sån pall, eller var det i någon annan tidning, ska kolla sen.
Jättefint, har du, och din veranda ser så underbar ut, man vill bara gå in där och sätta sig ner och njuta av allt det vackra du har skapat, och vilka fönster, mm,,,,, underbart.
Jag ska genast spara en länk hit till din blogg, så jag kan hälsa på dig igen.
Kram Zara.

Lillemor i Hummelsta sa...

Jag tycker att det är helt galet, slit o släng slöseri att man inte får ta till vara, det måste väl vara miljötänk på hög nivå att återanvända. Måste berätta en grej som hände mig för bara nån månad sen. Jag var iväg till återvinningen och skulle slänga lite kartonger då jag fick se en man som var på väg mot brännbart med några helt underbara gamla trälådor (såg genast för min inre syn...)jag tänkte att det kanske var okej om man fick ta grejorna direkt ur hans hand, om han inte han hiva i dom i containern, så jag gick fram till honom och berättade att jag tyckte om hans trälådor och gärna gav dom ett nytt hem.
Han glodde SURT på mej några evighetslånga sekunder sen gjorde han tvärvändning och muttrade "nej dom skulle ju inte slängas" så gick han tillbaks till bilen med dom, glodde surt ett tag igen på håll och lät mej lomma därifrån med rodnande kinder. Vet ju att han slängde dom sen iallafall, men snacka om surkart. Inte tal om att bli lite glad att kunna ge sina grejor ett nytt liv utan bara gå på i sina ullstrumpor och tänka att "här ska ingen ha nån glädje av mina gamla sopor".
Kram Lillemor

hemtrevnad marie sa...

Ja, men visst är det väl bättre att någon tar hand om det folk slänger...mycket konstigt att man inte får det!?
Din pall är urfin!!
kraam

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej hej!!

hihihiih..jag kan ta dig i hand..har oxå vart å fyndad på tippen när den vart stängd.men nu har dom satt upp kameror bara för att det har varit gott om "tjuvar"

Håller med Mimmi....fram för tippenloppisar!!!!
En mycke bra ide!!

pst..jag skvallrar inte...hihihi...sist jag var där låd det ett trasigt växthus i zink i en container...gissa om det kliade i mina fingrar...å vad jag har grämt mig över att jag inte tog det...hihihiihi..

Kramizz Nilla

A home far away sa...

Ja hur många timmar har inte den kvinnan broderat den fina kudden så säg!

Kram Gunilla i Singapore

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Den pallen skulle jag ha smugglat ut också!! Trist om den skulle eldas upp. Din kudde är jättesöt, det var ett bra fynd, din sommarkudde.
Kram till dig
AnnaMaria

Domus Dulcis Domus sa...

Tack för din hälsning....
Tror inte jag har sagt det tidigare, jag har som sagt varit lite krasslig ett tag och känner att jag har lite dålig bloggkoll just nu. Gillar hallen med väggorden och de fina dörrarna. Härligt med fönster i dörren. Kommer titta in till dig mera. Ha det så gott! // Ulrika

MiaMaria sa...

Hej!

Visst tycker man att det är så dumt att man inte kan få plocka på soptippen....frågade en gång när vi var där om man möjligen kunde få köpa ett bord som ngn hade slängt men icke sa nicke att man fick det trist....

Men du hade ju tur....

Och vilken söt kudde....

HA´en bra dag!
MiaMaria

Kamomilla sa...

Tänk att någon velat bli av med dessa söta små ting. Inte klokt alltså!! Tur att de fick ett bra hem hos dig!

Tulipa sa...

Jag hade gärna kikat in på tippen!
Bra räddning!

Kram mariette

Krukmakeri hemjord sa...

Har tassat runt i din fina blogg och läst lite..
Jag hade nog oxå snott pallen*L* fast jag har svårt med sånt..
rädda det som räddas kan hade jag upprepat i en mantra..ha ha ha

ha de gött

annbritt

Birgitta sa...

Hej
Jag hittade till dej via Vita Zara och nu har jag tassat runt här och tittat på allt du visar och haft en mysig stund. Gillar din kudde för bara 5:--.
Ha det så gott och jag kommer åter.
Kram Birgitta

Maria sa...

Jag tycker att det är hemst att människor slänger istället för att lämna in till ex återvinningen eller KUPAN. En gång när jag var på tippen kom en kvinna och hällde ut mängder av dukar mm direkt från ett linneskåp. Hade väl tömt ett dödsbo. Jag höll på att ropa STOPP, men bet mig i tungan...