tisdag 3 februari 2009

Fotografi & Psalmhylla

Det som är roligt med loppisar är ju att man kommer dit & inte har en aning om det finns något bra eller roligt att köpa med sig hem! Ibland blir man lite lätt besviken över att inte hitta "det", men i helgen tycker jag att två fina fynd blev mina.
Denna ganska stora tavla med ett gammalt fotografi av någon vacker kvinna stod där & väntade på att få följa med till LINNEAGÅRDEN!





Det står något skrivet med svag blyerts i ena hörnet av tavlan. Men man behöver ett förstoringsglas för att kunna tyda det.
Man undrar ju vem kvinnan var!?



En liten psalmhylla i svart, fanns oxå till försäljning. Den har inte fått någon plats i hemmet än. Jag kanske måste leta fram några gamla pslamböcker först....



Dagarna går fort fram nu & det känns härligt med februari.
Vi har haft kallt i flera dagar nu, runt -25. Passande, med tankte på att sambon "måste" varit inne & snickrat. Han är en riktig "ute"-människa & jag en "inne"-människa, hihi. Då kanske man kompliterar varandra, eller?
Vad han har snickrat får ni se när allt är på plats!!
Ha nu en Jättebra vecka.
//madelene

30 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå ja fy vad kallt de är...... jag blir såååå lej jag som är mer ute människa el kanske tränings beroende men de är ju sååå kallt och springa el åka skidor. NU HAR JAG DATA YIPPPIIIII!!!!! Mår ni bra annars? Matilda är pigg nu så hon kommer på skolan på torsdag och kommer säkert att gå på gympan på onsdagkväll. Ska dina tjejer dit? Ha de bra Kram Kristin

Jenny Oak Fae sa...

Så vackra saker du hittat..!

: )

KRAM, Jenny

<3

Gårdsromantik sa...

Så det där är en psalmhylla - det måste jag leta efter - maken samlar ju på gamla böcker bl a gamla psalmböcker och jag försöker dekorera med dem ...hihi!

Kram Maud

MOONLOVER´S sa...

go kväll
jag har ett sånt gammalt kort eller flera från min morfar, ett tog jag ju ut och satte ett kort på dis och max i istället=) jag som tänkte slänga dom korten*hihi* kanske inte ska göra det;) Ha en fin kväll och hoppas det går bra hos er, jag var och lämna i n bilen i dag så nu e man 1200kr fattigare*gråter* jag tycker de e så tråkigt att laga bilen*första gången typ nu* men ändå=)vi hörs. kram

Maria sa...

Kvinnan ser nästan lite sorgsen ut! MAn kan verkligen börja fundera över vem det var?

Jag tycker om Maj-gull Axelsson, du kan väl säga om boken var läsvärd när du läst ut den...

Annika sa...

Hej Madelene
Så fina saker du hittat... Men usch så kallt ni har det...Är också en inne människa eller i alla fall när det är vinter och kallt.
Ha det bra.
Kram Annika

strömmas sida sa...

Vilka fina fynd du har gjort. Visst funderar man lite om historien bakom vissa gamla grejor?

Det är ingen fara. Jag kikar in hos dig nu och då och skriver inte jämt här *ler*.

Har du nån vägbeskrivning till din loppis och när du har öppet? Nu förstår jag ju att det är för kallt för sånt. Men det vore så kul om det passade nån gång att kika in på loppisen när jag är i faggorna.

kram
Ingrid

Kamomilla sa...

Grattis till ett så vackert tavelfynd!! Härligt när man hittar något alldeles extra!

♥ Pia... sa...

Hej....såå kallt du har det..oj..här hos mej är det bara liiite kallt..men snart kommer snööö sägs det..vill ha år nu...vilken tavla..håller med dej...det är såå spännande att kika in på ett loppis ..man vet inte alls vad man kommer ut med:)psalmhyllan ..en sån har jag sett ..eller flera förresten..inte hade jag ett namn på den..kul....ha de så gött...kram..PIA

Grindelunda sa...

Så spännande det låter med ert projekt, och vad bra att ni inte planerat kyrkis i morgon. Vi har nämligen inställt i morgon p.g.a medarbetarsamling.

Vilket vackert gammalt foto. Man blir onekligen intresserad vem kvinnan kan vara, och psalmbokshyllan verkar vacker den med.

Må så gott hela högen :)
Kram från Gunilla

Carpe Diem. sa...

Hejsan!
Tack för titten! Gamla kort kan vara väldigt intressanta, vi hittade två STORA fotografier med liknande ram uppe på vinden i mitt föräldra hem. Vi funderar fortfarande på vilka dom kan vara, antagligen släkt till min mor. Plus ett gammalt foto från byggnaden av Lejonströmsbron här i Skellefteå, den har fått hedersplatsen i köket i stugan.

Kram Kerstin

Anonym sa...

Jätte fin tavla :) Kram // http://blomsterknoppar.blogspot.com

Katta sa...

Vilken fin tavla du köpt. Jag undrar alltid också om dem som är på gamla fotografier. Jasså såna hyllor är för psalmböcker, visste inte det.Här har vi bara ett par minusgrader det känns lagom.Ha det bra, kram Katta

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Otroligt fin ram och fotografi. Riktigt bra fynd, det är inte ofta dem brukar vara i så skick.

Spännande o få se ert projekt sen =)

Ha en underbar dag. Kram Pirre

Solsjö - Under en vind sa...

Fina loppisfynd du gjort! Jag är sällan på loppis, tror faktiskt inte att jag besökt en enda sedan i juni förra året....men man kan verkligen hitta mycket fint!

Vad spännande med mannens snickeriprojekt! Här är det stilla med projekt just nu, väntar på att ett företag som komma för att plocka ut oljetanken, sen ska det renoevras i det källarutrymmet...

Ha det bra! Kram!

Anonym sa...

Hej
Jag blev lite full i skratt när jag såg en mormorsskål med hög fot på en av dina bilder. För jag hittade en likadan på loppis för två månader sedan. Jag blev störtförälskad i den och har undrat över om den är gammal eller ny. Jag köpte den förstås. Vet du något om din skål ?
Kram mia

MOONLOVER´S sa...

du har en sak på min sida;) kjam

Annas skattkammare sa...

Så fina fynd du gjort!!
Kram /Anna

Marie sa...

Hej Madelene!

Vilka fina fynd du har gjort! Jättevacker tavla!!!

Spännande att få se vad sambon snickrar!!!

Kramar Marie

Gnistrande snö sa...

Hej,

Tack för din gulliga kommentar!
Åh, så roligt att hitta hit, vilken superfin blogg du har!

Så vackra grejer du fyndat och de där jalussidörrarna längre ned är så charmiga.

Ha en fin dag!

Kram

alidas sommaräng sa...

Vilka härliga loppis fynd!Jag tycker de gamla fotona i svart-vitt är så jättevackra! Hadet! Kramar Laila
Ps du har nåt att hämta hos mig, och vinsten är skickad

Nygammalt sa...

Hej!
Nu har jag mailat dig =)

Så himla mycket fint du har hittat. Ramen till var ju bara sååå fin! Och psalmhyllan var himla söt. Kul att få bryta av allt det vita ibland.

Kram.

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Hej på dig!
Tittar in en sväng och beundrar alla fina saker. Hoppas att ni mår bra allihopa och att ni får en mysig helg. Lite väl kallt bara men det ger sig nog. Må så gott. Kram

Beas sa...

Fotografiet var ju verkligen jättefint och lite extra spännande med intitialen. Tänk om du skulle kunna klura ut vem det är eller vem det är som gjort bilden.

Ha en underbar lördag!

Kram Bea

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så underbart gammalt fotografi, älskar gammla kort skulle helst vilja veta bakgrunden av människorna på korten. Ha en fortsatt mysig helg.Kramis Tess

strömmas sida sa...

Hej

Idag var jag upp till "flata" och in till jojo:s affär. Det var som jag anade var du håller hus, när du har din loppis. Den gården känner jag väl till och dom som bodde där, när jag var liten.

Kram
Ingrid

Inspiration i vitt sa...

Hej Madelene, att gå på loppis är väl ett riktigt nöje och tänk när man hittar nåt som man gillar som din fina tavla och hylla ja då känner man lycka.
Kram på dig/Ingela.

Elin sa...

Hej,
Vilka underbara fynd du hittat... alltid lika spännande att fynda...
Du hittar säker en given plats på hyllan... ibland måste man låte det få ta lite tid innan man hittar den...

Önskar dig en underbar helg.
Varma hälsningar
Elin

Millygarden sa...

Hej Vilka fina fynd du gjort..så snyggt med svarta möbler. har målat en del svart jag med blir så snyggt mot vitt och zink!


Trevlig Söndag!
kram Marina

Brunkullan sa...

Underbart foto och ram! Verkligen ett fynd:)

Och snö ja....jisses...vi har varit i stugan, och utan överdrift kan jag säga att det närmar sig halvmetern bara i helgen!!
Och vi for igår, och nu när vi kom hem till stan hade vi ca 3 dm på gården...men vackert blir det ju:)

Susanne