tisdag 8 januari 2008

I ett lantkök är det väl passande att låta lite fina marmelad burkar m.m stå framme, något att vila ögat på en stund!
Vi har öppna hyllplan ovanför diskbänken & där byter jag porslin &"dekorationer" efter tycke, smak & årstid.
För er som undrar..... så blir det inte så dammigt/fett på sakerna/porslinet som många verkar tro.
Så jag tycker det finns mer charm än jobb att ha just såhär!

Lätt att nå både tallrikar & glas!

Jag har alltid tittat lite extra på gamla hushållsvågar & ropat in ett flertal på auktioner.
Många är redan sålda på min gårdsloppis & några finns kvar i huset& ute i lillstugan.
Nu hänger det rena vita gardiner i köket, å vad ljust det blev då alla röda ting plockades bort.
Behöver inskaffa några nya gröna växter.....




Jag har blivit utmanad av 4st andra bloggare att skriva 7 sanningar om mig själv.....men återkommer med det tills nästa inlägg.....!!
Sen har jag fått en sån "vacker" gul/blå gubbe
av Anna (annas hus på landet, se länklistan), Tack snälla Du, men kan inte sätta in den på min sida.....återkommer med det oxå!!
Önskar Alla en fortsatt fin vecka!
Många vinter kramar kommer här...
KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM

40 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Så vackert du har!!! Gillar alla dina saker och att man kan bara beundra det samtidigt som det är lättillgängligt då man behöver det!
Tack för dina rara ord, du betyder också lite extra fast vi aldrig mötts....tänk vad konstigt att man kan känna mer samhörighet emd vissa bara genom text och bilder! Många vet man ju inte ens hur de ser ut!
Idag är jag hemma med sjuk son, han har haft feber sen i söndags (40gr igårkväll....) så idag blev det doktorn. Diagnosen blev halsfluss så nu medicinerar vi 10 dagar....Skönt, för då går det snabbt åt rätt håll! Just nu sover han och syrran fick åka en sväng till sitt älskade dagis! Själv hamnade jag här....
Bredvid apoteket där medicinen hämtades finns en blomsterbutik så idag fick jag äntligen tag på ett fång med vita fina tulpaner!
Häromdagen lärde jag att länka till andra sidor och länkar av Lantlif Anette....ser att du skriver ut hela adressen....jag kan förklara hur man gör om du vill veta! Jag har inte ens brytt mig om att försöka lära mig det innan, men det var lätt då man fick det förklarat.....
Ha en riktigt bra dag!!! Kramis kramis!

Marie sa...

Så många fina bilder du visar! Jättemycket vackert på dina hyllor, jag vilar gärna ögonen på alltihopa. Jag har också några öppna hyllor ovanför diskbänken/spisen, jag byter också grejer efter hand, ett lätt sätt att förändra. Jag behöver också införskaffa lite nya växter, blev lite tomt när julen städades bort.

Ha en fortsatt härlig dag!
Kramar Marie

MOONLOVER´S sa...

nä det var ju ingen älskare=) haha, det var veronica som hade sin pappas bil=) tänk om man hade en sådan=) Vad det är tyst och konstigt att vara hemma själv,ja jo alvar e ju med mig,men annars! Ha ni tid för en date i veckan? vi är hel ledig i morgon och på fredag!?! vi kan väl höras något. KRAAAM

Gry sa...

Det ser så hemtrevligt ut med öppna hyllor fylld med porslin och glas, tycker jag. Att det står fina syltburkar framme förstärker bara det trevliga!

/Kram Gry

Ann-Catrin sa...

fantastiskt vackert...och så fina saker du visar..en härlig mix!!
Och visst kan man ha öppna hyllor.. så trist att stänga inne allt fint.
Stor kram A-C

sabina sa...

Jag instämmer! Nu kan man andas igen... Då allt damm e borttorkat igen! :) Gillar era öppna hyllor i köket, jag har inte så själv men skulle jag byta ut köket nångång blir det kanske så här också!!

Grindelunda sa...

Nu har våren kommit till Linneagården ser jag, underbara bilder :) Det är så vackert med öppna hyllplan tycker jag. Det drömmer jag också om...suck!
Fina marmeladburkar och allsköns ting. Kramar från Gilla

Maria sa...

Du har vackert och fint i ditt kök! Jag har ju också en öppen hylla i köket. Går bra om man använder prylarna ganska ofta, då blir de inte så dammiga.

spetsar och änglar sa...

Så vackert du har på dina öppna hyllor i köket!Jag har också det!Och jag tycker också att det funkar bra.Ha en härlig kväll/Kram Heléne

Jennys Vita Villervalla sa...

Såå jättefint du har det överallt!
Du inspirerar verkligen!
Må så gott!
Kram
Jenny

Anonym sa...

Underbart vackert!!!

Nygammalt sa...

Alltså...köket ert är ju bara så fint! Riktigt riktigt mysigt.
Vet inte om jag har frågat tidigare, men är bänken från Jysk? För jag är nämligen ute efter en köpmnasdisk och funderar på hur jag ska måla den.

Kram.

Lilla Blanka sa...

Men vad fantastiskt vackert du har det, det ser ut som en dröm!
Kram
Mia

En liten AnCa sa...

Det är ju jättefint med de där öppna hyllorna! Önskar jag kunde ha så men mitt kök är alldeles för lite för det. Packade ner mina julsaker idag med så nu känns det lite ljusare och fräschare igen, precis som du sa. Ser frem emot att få veta lite mer om dig i dina sju sanningar om dig själv!!! Har oxå blivit utmanad men jag vet inte om jag sak avslöja nåt om mig själv ;-)

Kramisar AnCa

Lantliga drömmar sa...

Gamla vågar är ju så härliga! Har också en som jag tycker väldigt mycket om! Den står framme på vårt matbord nästan året runt.
Fint med öppna hyllor, så länge man har ordning på sakerna... ;-)

Nu vill jag också städa bort julen och få in lite mer ljus, men det blir väl nog först till helgen jag har tid med det...

Ha en riktigt skön dag!

n o r d i n g å r d e n sa...

Himmel så fint, jag dånar!!! Jag bara älskar små sylt & marmeladburkar med små hättor på!! Just nu har jag några under en glasklocka, i väntan på min hylla ska komma upp! Du har det så lantligt, hemtrevligt och fint. Mycket fint porslin,mandelkvarn och våg! Fin skänk med, suck... Mari.

Dorthe ♥ sa...

Många underbara saker. Jag har det likadant i mitt kök, och precis som du, tycker jag inte alls att där blir extra jobb med att ha det så.

Kram
Dorthe

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Säger som alltid...vackert!!!
Ljuslyktan har jag oxå...fyndade på rusta för något år sen.Man kan göra riktiga fynd där....hihi.
Kram Pernilla

Filifjonkan 1 sa...

Hej.. ja det är mysigt med grejor ståendes framme och så kan man byta efter behag nu gör man precis det eftersom julen just är utstädad skönt på ett sätt men tomt på ett annat vis, men som Millis sa så får blommorna plats i fönstren igen när stakarna är borta. Skall införskaffa lite nya pigga blommor tror jag bestämt.

Anonym sa...

ja ha då dragit mig för att städa oxå, fastnade som här=) ja hade fått bilder på malamuten när han var valp=) OJ så söt,synd att han är lite större nu men dom e fin ändå,ska vidarebefodra mailet nu=) sen må jag dammsuga,ha lite panik efter den där gubben som var hos dig(haha) jag kan skicka den bilden till dig så kan du ...... om de=) bra att dom e ute, de e ju lite lugnare då, kommer runt tre halv fyra och hämtar han,ska berätta om tele samtalet från norge nyss oxå=( kram

Anonym sa...

jo de e öppet i kväll=) bara att komma å titta=)

Kamomilla sa...

Ett verkligt vackert kök har du, fullt av underbara skatter. Så fräscht och vackert så man blir riktigt fylld av avund! ;)

Änglahem sa...

Ser verkligen så fint och ombonat ut!! Så många vackra saker ska ju inte gömmas undan i skåp!



Kram
Ulrika

Anonym sa...

Javisst är det skönt när man får bort julen och allt det röda!

Dubbelörn sa...

Det blir så fräscht efter julen, eller hur? Älskar dina öppna hyllor o ska heller inte ha några överskåp när vi renoverar köket... nångång;)

Kramar

Anonym sa...

ja hitta många fina och kunde inte riktigt bestämma mig=( men jag tror jag har bestämt mig lite, isåfall köper jag dom nästa vecka och slänger upp de=) jasså de e feber=( fy så tråkigt! nä nu ska jag gå och göra gröt till M, han önska de till lunch=) gulligt. vi hörs. kram kram

Solsjö - Under en vind sa...

DEnna veckan har jag allt id i världen att fixa med bloggen känns det som....båda barnen är sjuka nu...sonen går på rätt håll tack vare medicin, men syrran har i em 40 grader i temp...de sover massor och jag kan då sitta här!
Jag mailar dig! Kramis och en god kväll!

Maria sa...

Hej!
Min man älskar också att jaga i urskogar (småvilt)men tycker också om att åka på Semester till varma ställen...tur för mig! =)
Det är så med han att han arbetar jättemycket på vardagarna och på helgerna vill han gärna till skogen...(men inte för ofta, då säger frun stopp!)

Lantliga drömmar sa...

Tack! :-) Jovisst är det en liten toppsocker jag har på hyllan i köket! Jag har alltid velat ha en sådan, men inte trott att det gick att få tag på dem längre, så när jag såg en i en butik var jag bara tvungen att köpa den! :-)

Ha en riktigt skön helg!
Kram!

Färjtorp sa...

Gud så mycket fint du hade på dina hyllor! Tycker det är så bra, inte bara snyggt, med öppna hyllor!
Kram från mej.

Grindelunda sa...

Inte blir jag förgrymmad på Dig inte...kyrkis börjar till veckan med start måndag.
Liten knäppte 68 kort.

Kramelikram

Ljuva ro sa...

Vilket underbart kök du har!!! Jag gillar oxå öppna hyllor och vill ha det är vi ska flytta vårt kök till en annan del av huset så småningom! Trevlig helg!

Sallys hus sa...

Ååå va du har det fint!!
De där små fötterna.....å va kul!
Dem ska du vara rädd om...
Jag gjorde ett avtryck i målarfärg på sonens fot men aldrig på dotterns.....hu va jag ångrar det!

Jag gillar också öppna hyllor i köket och jag håller med...det blir inte alls så fett som man kan tro.
Gillar din våg skarpt och en hel massa andra saker som jag spanade in!
Kram Katarina

Lina sa...

Oh så många vackra saker du har!! Syltburkarna och allt gör att det blir ett hemtrevlig och ombonat kök!!

"M" sa...

Så lantlig mysig stämmning det är i ditt fina kök...

Fredrik / Vit design sa...

Ja jag håller med dig att brukar och sådant framme är riktigt snyggt.. Har inte så stor erfarenhet av det dock då jag själv har skåp men i stugan ska det bli lite mer hyllor och burkar :) trevlig helg. Kram

Designe sa...

Åh så fint du har på dina hyllplan ovanför diskbänken!..Gammeldags och charmigt! Ser att du har likadan bricka som mig! Ha en trevlig helg! kRAM :)

Brunkullan sa...

Gamla vågar är så fina. Har en ljusblå. Tommys arvegods. Men än ligger den i en låda i förrådet. Vill måla väggarna i stugans kombinerade kök/matplats/storstuga innan jag får upp fler hyllor och får plats för den!

Hoppas du får en trevlig helg!!

Susanne

hemma bäst sa...

Jätte mysigt!! jag håller oxå på att inhandla lite nya blommor.trevlig helg kram

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så fräscht och fint det ser ut! Det är väldigt snyggt med öppna hyllor! Härligt att vila ögonen på
Kram
marie