torsdag 30 oktober 2014

Pysseltips....Äppelkrans till fåglarna




Vi har fått flera flera kilon med svenska äpplen från Thomas släktingar. Så här har kokats äppelmos, bakats äppelpajer & kakor. Men igår tog barnen & gjorde flera kransar med grövre ståltråd som de sedan trädde äpplen på. De fäste en liten söt rosett & nu sitter äppelkransarna i våra träd. Välkommen & Varsågod små fåglar!

Ikväll är det "spöknatta" i Strömsund. Tror barnen vill dit...utklädda eller ej!? Vi får se!
Hadé!
//m

tisdag 28 oktober 2014

Hall och härligt november-lov

 
Våran långa korridor/hall fick sig en enklare make over. Leksandsstolar, hö-stol, kommod & litet bord, allt i vitt. Att golv, tak & väggar oxå är vita förstärker bara känslan av ljus, den här lite mörka årstiden.

Härligt med ledighet från skolan denna vecka. Vi tar dagen som den kommer & just nu håller tjejerna på i köket med matlagning & bakning tillsammans med sin kusin. Igår var de i stallet & på rock konsert i kyrkan där mitt gudbarn Alex sjöng solo. Sedan har vi grillat korv ute trots lite blåsigt väder, men det gör I N G E N T IN G då de är lediga!! 
//m


tisdag 21 oktober 2014

TJEJRUM...med lite rosa inslag..

En vitmålad äldre sekretär rymmer en massa pysselsaker i de stora & små lådorna.
Läxan ligger & väntar på att bli gjord...
 Våran yngsta tjej älskar djur i alla former, från levande till gosedjur. Inte för inte vi har två kaniner, en hund & är i stallet en gång i veckan...
Det vita älghornet gillade hon att pappsen satte upp. Kan användas som smyckeshållare oxå!
 
 Från korridoren kan man kika in i hennes rum genom det lilla fönstret.
 Korgar i olika storlekar kan man aldrig få för många av.
 
Favoritplatsen!
Här kan hon & tjejkompisarna fixa hår & smycka sig med halsband och diamdem...

Hej!
Det har blivit glest mellan mina senaste inlägg. Men jag skyller inte på något, utan kommer att fortsätta att göra inlägg när andan faller på... Varje dag, eller en gång i veckan!
Puss!
//m

torsdag 16 oktober 2014

Brickor, brickor, brickor

Det står utplacerade brickor lite varstans i vårat hem. Jag tycker det är ett enkelt inredningsknep att samla föremål på just en bricka. Det kan vara någon ljusstake, glasskål eller en blomma osv. Det blir oftast ett fint blickfång att titta på.
Sedan har jag även brickor som står lutad mot skåp & väggar.
I helgen köpte jag en kaffebricka med handtag i en alldeles perfekt storlek. Nu är det bara att bjuda sambon på kaffe och pepparkakor....
 
 
 
 
 
 
Ha en jättebra dag!
Varm kram
//m

torsdag 9 oktober 2014

 Stor glaslykta från Ikea
Visst är det mysigt att tända en massa ljus då det blir mörkt ute. Just idag har det regnat & varit ruggigt hela dagen. 
Det blir mest blockljus & värmeljus som tänds. Stearinljusen vid "festligare" tillfällen.

Go´kväll i stugorna! Hoppas allt är bra med dig!?
Snart ska jag iväg på byns nerlagda skola, där vi loppisqvinnor ska ha ett litet planeringsmöte + äta mat. Enkelt & trevligt på en torsdagskväll.

Sköt om dig å må så gott!
//m

tisdag 7 oktober 2014

Rosa Bandet

Hos oss dricks det flera liter mjölk i veckan. Ett självklart val är att välja "den rosa" & skänka ett litet bidrag till Rosa Bandet. 
KRAM
//m

fredag 3 oktober 2014

Lantliv och en dos N O S T A L G I

 Lantliv inspirerar...
 Mmm...gräddkola är gott
Vackert drömhus...

I nyaste lantliv nr 10 2014 kan man läsa & beundra en massa fina bilder från Ulla-Britts sagohus på Svartön i Ströms Vattudal. Jag har själv aldrig varit just där, men med Ulla-Britt & hennes härliga familj har jag tillbringat en massa somrar, påskar & nyårsaftnar mm, då jag växte upp. Vi var grannar. Det var alltid spännande att gå & titta på alla hennes gamla fina möbler, saker & vackra ting. Som jag skrivit förut, är Ulla-Britt en av personerna i mitt liv som gjort att jag ganska tidigt "fick upp ögonen" & intresserade mig för äldre hus och möbler. Hon inspirerar!!

Inte blev det sämre av att jag fann AKO Gräddkola i godishyllan heller. Vilken nostalgitripp såhär på fredagsförmidda´n!

Snart kommer barnen hem från skolan. Till fredagsmyset har vi köpt morötter, gurka & dipp + gräddkolan förstås..
Vi ska även packa in en M A S S A kläder & loppis-saker i bilen tills i morgon, då vi hyrt bord på folketshus i Strömsund. Om du har möjlighet:
KOM IHÅG ATT BESÖKA 
STORLOPPISEN LÖRDAG 4/10 KL 10-14 
som klass 9c ordnar. 

Ha en fortsatt fin helg.
Kram /m

torsdag 2 oktober 2014

UTERUMMET I OKTOBER

 
 
 
 
 
Nu har sommarblommorna gått i vila & det blev väldigt tomt i uterummet. Nästan lite spartanskt, trots mycket saker... Golvlampan har mamma haft & den gjorde sig rätt bra i rummet. Lite sådär ful-fin..

Godmorgon Kära Du!
Vilken fin start på oktober månad. Härlig klar luft & solen kikar fram emellan åt. Medans tvättmaskinen går varm & dörrar & fönster står på vid gavel så ska jag ta mej en liten promenad längs byvägen..
Senare under dagen blir det utvecklingssamtal tillsammans med en av barnen & dess lärare. Det är mycket som ska hinnas med under hösten. Möten och uppstart på barnens olika aktiviteter osv. Det är väl en del av livet!
Önskar Dig en riktigt BRA TORSDAG, så ses vi imorgon igen.
//m