tisdag 31 december 2013

GOTT NYTT ÅR!

Då har vi kommit fram till årets sista dag. När jag tänker tillbaka på 2013 så minns jag det som ett bra år. Alla har fått varit friska & vi i familjen har fått varit tillsammans. Nu hoppas vi att 2014 kommer att bli ett BRA ÅR för ALLA på denna jord!
Jag har förberett nyårsmaten som jag, Thomas & barnen kommer att äta sent ikväll¨, då jag slutat jobba. Det blir en lugn nyårskväll/natt med tända ljus, tomtebloss, tv, serpentiner, Pommac& ost å lite vin till de vuxna..
MÅNGA VARMA STORA KÄRLEKSKRAMAR TILL MINA NÄRA & KÄRA, BEKANTA, BLOGGVÄNNER & NI SOM KIKAR IN HÄR LITE DÅ & DÅ.
Väl mött 2014.
//madelene
 
**********************************************************************************
Nyårsmeny 2013:
Förrätt: Toast skagen
Varmrätt: Helstekt älgfilé, potatisgratäng, sås, sallad, vitlöksbröd
Efterätt: Fruktcocktail med glass & grädde
Vid 12-slaget: ostbricka
 

söndag 29 december 2013

JULEN 2013


Hej hej!
Hoppas Du har haft en härlig julhelg.
Här har den varit gemytlig tillsammans med våra närmsta släktingar. På julafton strax innan 15 gick strömmen....så vi firade julafton i skenet av en massa levande ljus. Tur också att vi har vedspis, så vi kunde tillaga varm mat... Tomten anlände med häst & släde, så barnen fick sina klappar.
På juldagen & annandagen fortsatte vi att mysa med mat, spel & sång tillsammans med släkten.
Som det skall vara om man får önska!
 
Vi har en del strul med dator´n som inte är riktigt kurant.....måste lämna in den då vardagen är igång igen.... Därför blir det lite klent med uppdateringar här just nu.
(ursäkta den dåliga bild-kvalitén på korten.)
Kram på Dig!
//m

tisdag 24 december 2013

En riktigt
GOD JUL
från oss på Linneagården
önskar vi Dig!
 

onsdag 18 december 2013

I december sätter jag lite "guldkant" på vardagen med lite bling, bling i "silver"...
Vi har faktiskt klädd granen & det glittrar så fint med de silvriga pumlorna. Det mesta inför julen är nästan klart....förutom att några julklappar måste fixas. Det får bli torsdagens göra, då jag samtidigt ska hälsa på barnen på skolan & besöka en kompis som opererat foten.
Nu ska jag ta mig en kopp julte, vika tvätt & kolla på tv.
"Tre flugor i en smäll"!!
Trevlig kväll!
//m

lördag 14 december 2013

VINST

Idag hade jag turen att vinna ett otroligt fint blomsterarrangemang i köpmannaföreningens dragning av kvitton här i Strömsund. Inte nog med det.....utan jag vann även en summa på 3000- att handla för också! Så nu är det bara att göra slutspurten på julhandeln!



Även våran bandyintresserade kille har fått vinst idag, i form av ett mål han gjorde i cupen i Hammerdal. Gissar att han var mycket stolt att få spela & göra mål i sin 1:a match han deltagit i.
Han följde med kusinerna & de var så duktiga allihopa.
Nu väntar jag på att han ska komma hem till mig...
Ha en trevlig lördag kväll.
//m

fredag 13 december 2013

HEMSTÖPT LJUSKRONA





SANKTA LUCIA LJUSKLARA HÄGRING
SPRID I VÅR VINTERNATT GLANS AV DIN FÄGRING...
 
God eftermiddag Kära Du!
(skönt att strömmen är tillbaka..)
Visst är det mysigt med Lucia & alla fina sånger som sjungs just denna dag. Väckte barnen & sambon med fika på säng med en aning morgontrött stämma i morse.
 
Den hemstöpta Luciakronan som du ser på bilden köpte jag i Skellefteå i somras. Den är så vacker att jag vill behålla den & uns inte tända ljusen. Får tända lite andra ljus istället.
De gamla tidningarna *HUSMODERN* från åren 52,55,57 passade mig, så de får ligga framme & inspirera mig.... Ni som följt mig här på bloggen vet att jag gärna gör "de kvinnliga" sakerna & min sambo får gärna göra/tycker om att göra "det manliga". Man kan vara jämnställda ändå...om någon undrar, hehe..
Det är ganska roligt att diskutera just ämnet jämnställdhet i ett förhållande. Men det är inget jag tänker göra här & nu, haha.
Ha nu en riktigt skön LUCIA & jag hoppas att det finns både lucia, tärnor, stjärngossar, pepparkaksgubbar & tomtar i luciatåget.
KRAM
//m

torsdag 12 december 2013

ISLYKTA


Förra året köpte jag en form på Ö-bua i Strömsund, så man kan tillverka egna islyktor. (finns fortfarande att köpa) I förra veckan, när det var flera minusgrader fyllde jag formen & stoppade ner några grankvistar. Det lös så mysigt på farstubron när lyktan var klar.... Men idag är den "simsalabim" borta.... Jag vill inte ens titta ut genom fönstret & mötas av allt grönt (huvva)....jag vill ha
S N Ö....NU!!!
(Passade på att stå i bagarstugan hela förmidda´n idag, så jag slapp se eländet ute.)
På radion varnar dom för stormen Ivar, som ska svepa in över länet ikväll...huvva där med!!
Huvva, vad jag klagar idag...!
//m

tisdag 10 december 2013

Saffransbullar


Har Du börjat med julbaket, är du redan klar, eller hoppar du helt enkelt över det?
Jag har bakat några sorters småkakor, vilket jag bara bakar till jul. (mjukkakor bakas ofta här hemma)Saffransbullar till Lucia har jag & flickorna ordnat. Dom blev riktigt goda. Tänk, snart är det Lucia, jag tycker mig känna att pulsen börjar att skruvas upp inför jul....
Tjingeling //m

fredag 6 december 2013

 I det höga skåpet som jag löste på auktion i somras, har jag börjat förbereda för ett "gotteskåp" till jul. Det är ingen mening att fylla det med godsaker som kola, knäck, choklad, fikon & frukt riktigt än, för då hinner det ta slut innan julafton, haha.. Några äpplen är allt som finns att smaka än så länge.
Gissar dock att jag kommer att äta en hel del annat gott i helgen. För i morgon kväll ska vi fira mamma & jag vet att hon har lagat en massa mat. Det blir trevligt att träffa släkten & vi lär nog sjunga en hel del också! På förmidda´n åker jag & barnen till Alanäs på adventsmys, vilket brukar vara så mysigt.
Känns som en toppenbra helg väntar!
Önskar Dig också en trivsam helg, Kramelikram
//m




onsdag 4 december 2013

JULIGT PÅSLAKAN





Har köpt så mjukt & fint påslakanset på Hemtex, i vitt, med röd brodyr. Tror det heter Ida. Det blev genast en mysig julkänsla i sovrummet. Så ikväll blir det skönt att få gå & lägga sig i en renbäddad säng, tända stjärnan i fönstret & fortsätta att läsa Rörgast med Johan Theorin.
//m

måndag 2 december 2013

Årets adventskalender 2013

 (spännande med paket, för liten & stor)
Go´förmiddag på Er!
Då har vi tänt 1:a ljuset & öppnat både lucka 1 och 2 i adventskalendern. Varje år gör jag en egen paketkalender till mina barn. De får inte saker/prylar varje dag, men de får alltid öppna ett paket. Det kan innehålla allt från att vi tillsammans ska gå på biblioteket, baka eller hälsa på någon, till att de får en "bra&ha" sak som balsamspray till håret...
Har även sett SVT:s julkalender på tv:n, tycker det hör till att kika på det.
 
Idag fyller min Älskade mamma 60år.
Många Grattiskramar till henne!
Vi kommer att gratta henne framöver, för nu har hon rest bort i några dagar.
I kväll har vi stort julbord på jobbet, det blir det 1:a för i år. Brukar just inte äta julbord förrän just på julafton. Ikväll blir det ett undantag.
Ha en bra måndag Kära Du!
//m