torsdag 31 oktober 2013

Avlutat och Kärnans Margarin låda




Ett litet hörn av köket.
Har blandat upp en hel del avlutade/trärena möbler mm i vårat vita kök. Jag trivs att ha lite "varmare" toner i inredningen, då & då. Allt behöver inte vara vitt för mig....som vissa verkar tro, hehe..!
Jag gillar gamla trälådor, dom passar till mycket. Just nu står en äldre Margarin låda på vedspisen, fylld med lite av varje.. Den bruna påsen till höger med chokladpulver från Tinas praliner, ska snart provas av barn & vuxna här i huset!
Ursäkta mina enormt suddiga bilder...Förstår inte hur jag fotade!
 
Alltså vad dagarna går snabbt, speciellt nu då barnen har höstlov. Igår bjöd de några kompisar på hemgjord pizza & sedan klädde de ut sig för att busa med by-borna. Bus eller godis. De fick göra detta nu i veckan, för jag tycker att Allhelgona helgen inte har med spöken & andra tokigheter att göra. Då tar man det lugnt & minns sina nära & kära som lämnat jordelivet.
Ikväll är det dock "Spöknatta" i Strömsund, så vi fortsätter med Halloween-temat fram till i natt då!
Vi ses!
//m
 

lördag 26 oktober 2013


Ikväll ska vi på 30-års kalas & då passar det att ta ett glas vin innan avgång. Tycker du om rött & lite sött vin med ungdomlig smak, då kan du pröva MORBERG COLLECTION 6804. På tal om ungdomlig...Igår då jag skulle handla på systemet frågade den (relativt) unga killen om legitimation. Oj,,, vad jag blev smickrad, haha. Är ju närmare 40, än 20!
Trevlig helg på Dig!
 
OBS!
Det var en otrolig kväll i kyrkan i går -Fullsatt!
Så det blir en extra föreställning på måndag 28/10 kl 19.00 för Dig som vill gå & lyssna till härliga melodifestivals-låtar!
Välkommen!

fredag 25 oktober 2013

Välkommen till Ströms kyrka

Ikväll fredag 25/10 19.00 är det konsert i Ströms kyrka med projketkören, under ledning av kantor Erika Magnusson.Temat är Melodifestivalen. Fyrstämmig kör + solister.
Vi (ca 60st) som är med i kören har övat en massa "mello"-låtar under några veckor. Det har varit så roligt att få vara med.
Tror att framträdandet blir minst lika roligt & underhållande att lyssna till!
Välkommen!

 Här hemma på gården har Thomas oftast olika projekt på gång. (annars blir han rastlös -min åsikt)
Just nu snickras det på en carport. Snart är nog snön här, så det blir bra att kunna ställa bilen under tak i vinter.
När jag gick ut & fotade sa han: Jag vill INTE vara med på bild....men OJ,,,,han fastnade.
Provade att göra bilderna svart/vit....men det blev inte så lyckat, va?

Ses!
//m

måndag 21 oktober 2013

Loppisfyndat...



(Gott te. Vintersaga med smak av äpple & kanel)
Den här härliga ovala skålen med handtag & en massa "krusiduller" föll mig i smaken sist jag besökte en loppis. En härlig gallerskål som jag ska använda mig av snart...-i advent!
Tänk, vilken mysig tid som ligger framför oss med all stämning för våra sinnen. Smak av pepparkaka + glögg, doft av apelsin & nejlika, intryck från levande ljus & ljuvlig musik & känslan av att få en kram av någon man tycker om!
//m
 

fredag 18 oktober 2013

Höstfint ute & fredagsmys inne



(framför hundgården står en kruka med ljung & enris)
Då var det redan fredag & det känns skönt att få vara ledig &
"Bara vara"...
Idag har jag gjort en liten enkel höstgrupp ute med vit ljung, prydnadskål, mossa & äpplen. Satte allt i en rund plåtbalja som är köpt på loppis i somras. Bredvid står en ljuslykta i zink & en bryggeriflaska. (som även har ett annat namn, som jag glömt nu)
 
Fanny & hennes kompis bakade goda muffins idag få de kom hem från skolan.
Varsågod!
Nu ska jag gå & tända ljuset i lyktan ute, innan jag åker & hämtar den andra tösen som är i Strömsund. Sen blir det fredagsmys i tv-soffan.
Kram på dej
//m

tisdag 15 oktober 2013

STOR KORG



Förra veckan startade jojo sin utförsäljning med 50% på alla varor. Det är en liten mysig inredningsbutik i Strömsund som drivs av en glad & trevlig qvinna! Nu ska butiken tyvärr läggas ner, men en annan butik är på G.
I alla fall....jag köpte denna stora stålkorg som kan användas till mycket. Den är så rejäl att jag funderar att ha ved i den framför öppna spisen. Men just nu fick pläd & kudde ligga däri!
 
Tog mig lite sovmorgon idag. Jag behöver mkt sömn... T klev upp & fixade frukost & såg till att barnen åkte iväg med taxin till skolan. Har jag satt igång en maskin mé tvätt & nu funderar jag på om jag ska ta en promenad, eller om jag ska dra en runda med damsugaren...
Jobbar ikväll, men ska försöka ta några timmars komp för att gå och sjunga i kör på församlingshemmet. Att sjunga kan kännas befriande & lyfter humöret en aning!
Fredag den 25/10 kl 19.00 är det konsert i kyrkan, med melodifestivalen
"Det blåser en vind"
som tema. Värt att komma & lyssna på.
//m

fredag 11 oktober 2013

Text på bräda

Den här tavlan/brädan med handmålad text har jag köpt nyligen. Den passar bra i mitt & Thomas sovrum.
 "Vad vore jag utan dina andetag"

Dagarna går alldeles för fort & jag har nästintill svårt att hänga med i livstempot just nu.
Ibland kan jag tycka att allt är just svart...eller vitt i livet. Det är inget jag "sticker under stolen med", utan det är bara en del av livets gång för vissa människor. Jag är en av dom! En del kan ha svårt att förstå vad/hur jag menar.....men är du en av dom som har "upsanddowns" -då vet du!
Bäst är ju det förstås då det är "färgglatt" & mittemellan....
 
TREVLIG HELG PÅ DIG!
Kram //m

söndag 6 oktober 2013

SÖNDAG


I en större glasvas har några äldre notpapper & andra gamla blad fått en plats. Det enkla är det vackra.
 
Idag har äldsta dottern följt med sin momma till Ö-sund, där min syster + familj bor. Vi övriga har varit en sväng till en av barnens kusiner & fått födelsedagstårta. Sedan har T fixat kaninen Stampes "nya" vinterbostad & jag håller på att putsa fönster...
Igår hyrde vi Små citroner gula, som hela familjen kollade på. Senare på kvällen kikade jag & T på Wallander Mordbrännaren. Det hör som hösten till att titta lite mera på tv/filmer när det är så mörkt ute. Man boar in sig. Vad det blir denna söndagskväll återstår att se...
K R A M
//m

fredag 4 oktober 2013



Har ställt in en zinkkruka på bordet i uterummet med murgröna + någon annan grön höstväxt. Det fick blir vitt & beige tyg på stolsdynorna. Känslan i uterummet blev mera höst helt enkelt!
Stenen som man anar har jag plockat på fjället i Storhogna, då jag var där med mamma & syrran. Så mysigt!
 
Härligt att ha en ledighet på 4 dagar framför sig.
Idag kommer "grann-käringa" på en fika & jag har köpt bullar att bjuda på...det är ju kanelbullens dag. Ikväll har vi turen att få äta Kickis, pappas sambos goda hemgjorda vårrullar. Fredagsmys helt enkelt! Sedan ville flickorna till Ström i morgon för att vara med kompisar & shoppa... Jag får passa på att svänga in till mormor & hälsa på henne en sväng.
Får se vad vi hittar på annars i helgen. Tror "va tar det som de kommer"
Önskar Dig också en trevlig fredag, lördag & söndag!
//m

torsdag 3 oktober 2013

Gamla ramar





Då var det torsdag igen & tre dar har redan gått på denna nya höstmånad, oktober. Löven har snart blåst av alla träd & det var flera minusgrader ute i morse.
Idag fick de rosa blommande pellargonierna flytta ner i källaren, är rädd att de fryser.
Det kändes en aning tomt i fönstren i uterummet, då blommorna försvann, så några äldre ramar -utan motiv fick ta plats. Eftersom Jesustavlan inte blev såld på Tradera, så fick den också vara med, tillsammans med Jungfru Maria...
 
Fridens Liljor!
//m