måndag 30 september 2013

Glasvas



Jag tycker det är fint att sätta ihop stilleben av olika saker i ex glas, som ljusstakar, skålar & vaser. Mitt senaste vas-inköp är denna höga som är "bullig" i modellen. Kan det vara 60-tal eller?
Gillar den i alla fall, trots att jag inte är så förtjust i 60-tals möbler/saker annars.
Nu behövs bara en enkel blomma att sätta i vasen...eller en kvist från skogen funkar också bra!
Trevlig kväll!
//m

onsdag 25 september 2013

Skåp av gammalt fönster

GODMORGON!
Min kära sambo har snickrat ihop ett litet väggskåp av äldre bräder & ett gammalt fönster. Jag tycker det är fint som det är, medans T tycker att det ska målas vitt. Det hänger i alla fall i uterummet & vi får se till våren om det blir en make over, eller inte!
 Rostig & fin fönsterhake.
 Väggskåpet är inte så djupt, men några assietter & ett kakfat får plats på en hylla.
Njaa...ska det få vara som det är, det är frågan!? Det hänger som sagt i uterummet, som vi alltmer sällan använder nu på hösten. Ska snart ta in pellargonerna som blommar så fint därute, innan de fryser. Men det kan kännas en aning ruggigt att vistas där just nu, om inte solen kikar fram förstås!
Hadé!
//m

söndag 22 september 2013

TRADERA....UTROP 1KR




Hej!
Har helgen varit bra?
(Här har vi kombinera nytta & nöje, vilket känns bra!)
Har bla lagt ut några auktioner på nätet. Nu finns lite olika saker som hylla, knoppbräda, nyckelskåp, ostkupa, paradhanddukshylla & en massa andra lantliga saker på min sida på Tradera. Är du intresserad av att titta på mina auktioner så klicka HÄR eller sök på majken1 på Tradera.
ALLA UTROP BÖRJAR PÅ 1KR!
Kanske Du hittar något till ditt hem?
Ha en fortsatt bra kväll/natt/morgon/dag.
//m

fredag 20 september 2013

Vit orkidé och boktips!



Nu är det perfekt tid att "ta sig tid" att läsa en bra bok. Själv har jag alltid en spännande bok på mitt nattduksbord. I sommar har jag läst ett tiotal böcker. Gärna deckare av svenska författare.
BOKTIPS!
Söker man en bok med nervkittlande spänning, så är SANDMANNEN av Lars Kepler ett perfekt val. Den är svår att lägga i från sig, jag lovar! (Om det är någon i "Strömsunds-trakten" som vill låna den av mig, är det bara att skicka ett mejl eller sms.)
 
Passade på att fota min vita orkidé som blommar för andra gången. Den står vanligtvis i köksfönstret mot norr, där den verkar trivas bra. Idag fick den husera på det gamla damskrivbordet som står i sonens rum...
 
I helgen är jag åter ledig. Troligen blir det att åka på badhuset med barnen en sväng ikväll. Sedan får man väl se hur vädret artar sig. Det har regnat något kolosalt de senaste dagarna. Jag & T tog ändå en promenad i regnet "runt byn" idag med hundarna. Såg att Järilån är överfull med vatten...
Nu hoppas jag på vackert höstväder -utan regn, tillsammans med en bra bok. Har Du något bra boktips till mig?
Ha det gott!
//m

tisdag 17 september 2013

HÖST TIPS!


Nu är hösten äntligen här! Å, vad jag tycker om denna årstid.
Mitt enkla tips för att snabbt skapa lite höst-stämning, är att plocka en kvist rönnbär som man lägger i en stadig glasskål & sedan sätter man ner ett stort blockljus i. Bara att njuta av ljusets sken i höstmörkret...
(Nästa gång blir det boktips!)
 
Hoppas Du haft en härlig helg. Själv har den varit intensiv, men rolig. Tack Ni härliga människor som var till mig i Söndags på "loppisträff". Det var starten på hösten!!
Väl mött. Ses snart igen!
Kram //m
 

fredag 13 september 2013

LANTLIGT FÖRKLÄDE


  (röda höstäpplen)
 (enkelt gammaldags förkläde & en massa olika kaffekoppar)
(vacker liten spets/brodyr fram på förklädet)
 
Ett av mina senare inköp till hemmet är detta gamla förkläde. Så enkel i sin modell, men så ljuvligt lantligt & vitt... Det hänger mest som dekoration i köket, men idag fick dottern agera fotomodell till mammas bloggbild. Hon är hemma med feber, min stora lilla tjej! 
Medans hon får vila & kurera sig, så ska jag baka äppelkaka. Tänkte att mina loppiskunder skulle få fika av den på söndag, tillsammans med vaniljsås. (det finns 1plats kvar, om du är intresserad)
I helgen har Lövberga älgjaktslag "älghippa", så jag & en annan "jägarfru" ska ordna & fixa med inköp, dukning & maten såklart!
Samtidigt vill jag passa på att berätta att byns LOPPIS har öppet varje Lördag 11-15. Påfyllning av loppisprylar varje vecka!
T R E V L I G   H E L G !
//m
 

torsdag 12 september 2013

Nu har vi tänt värmeljus & hela familjen njuter en stund i soffan. Skön avrundning på dagen!
//m

måndag 9 september 2013

SÖT PIGTITTARE



En söt liten pigittare väntar på en ny ägare?! Den passade ganska bra här hemma tillsammans med alla vita möbler & ting, men kommer att hamna ute i loppisen till helgen.
Det finns fortfarande några få platser kvar. (För info. Se tidigare inlägg om loppisträff)
 
Idag känner jag livet i mig, som Madicken!
Efter att barnen åkt iväg med skoltaxin i morse, så tog jag mig en liten promenad. Härlig luft, vackra färger & solen kikade fram. Det var som alla 5...(eller mina 6) sinnen fick sig en stor dos LYCKA!
Dagen blir ju inte sämre av att jag är påväg till min toppenmassör. Ska bli avkopplande innan en veckas arbete väntar.
Önskar Dig en JätteBra start på denna dag. Ses snart igen & Tack för att Du tittar in här!
//m

söndag 8 september 2013

 
Ikväll skickar jag några extra Kramar till min Kära syster Marielle som i helgen hade ett fint dop för sin & sambons Söta dotter Ellie. I kapellet sjöng även min äldsta flicka solo: "Väv av legender"  & den andra tösen tände dopljuset. Vi var flera släktingar som fick träffas, fika, sjunga & vara tillsammans. Är så TACKSAM för att Ni finns!
//m

fredag 6 september 2013

Höst...Vita älghorn




Då var det redan fredag! Nu känns det på riktigt att höstmånaden september är här. Träden börjar att skifta i härliga färger & jag har köpt en blommande vit Aster!
I måndags började T att jaga älg & han har hunnit att skjutit både en kalv & en 15-taggare. Det älghornet som du ser på bilden har några år på nacken, så vi valde att måla det vitt! Det hänger i tv-rummet ovanför tv:n.
Kanske Du minns att vi har målat älghorn vita förut?! Klicka på 
VITT ÄLGHORN om du vill se.
Trevlig helg!
//m
 

onsdag 4 september 2013

Har nyss bakat en sockerkaka på "hemägg". Dom har så vackert skal & kakan blir så fint gyllengul av just närproducerade ägg.
Äggen ligger i ett vitt tungt keramik-fat, märkt med några initialer som jag ej kan tyda... Köpt på auktion såklart!
Ha en fin onsdag!
//m

måndag 2 september 2013

Vill Du komma på en loppisträff?



Hej!
Då var det ny vecka igen & nya projekt på gång. Jag kan ju som inte hålla mig borta från "loppisvärlden" med allt vad det innebär. Det är som sagt en livsstil.
Nu har jag fyllt på i min loppis...& tänker pröva att ha en loppiskväll för en mindre samling föranmälda människor.
Hoppas det går att läsa min lilla annons...
Söndag 15/9 kl 19.00 samlas vi i lillstugan å fikar. Sedan går vi tillsammans ut i lagår´n..
50kr/pers fika ingår + utlottning av en "loppiskorg"
Föranmälan krävs.
Kram!
//m