söndag 30 juni 2013

Vilken LOPPISDAG...






TACK ALLA NI SOM KOM & BESÖKTE SOMMARLOPPISEN IGÅR!
Jag kan nästan säga att det blev en liten succé! Vädret var kanon & Ni stod i kö för att fika i lillstugan & trängdes i lagår´n för att kanske hitta något passade fynd!
Tusen Tusen Tack!
Några extra kramar till min kära mamma som stod i fiket, barnen + kusinbarn som hjälpte till i loppisen, Thomas som skötte disken, svägerskor som var lite allt i allo....Tack...
Visar några bilder från igår, som blev tagen i alla hast. Skulle du råka vara med på bild & inte vill det....hör då av dig!
 
Flera undrade när jag har öppet nästan gång!?
Eftersom det handlades en hel del av mina loppiskunder, så behöver jag fylla på loppisen. Så jag återkommer här på bloggen när nya/gamla saker ställs dit.
Kommer snart också att ha en liten utlottning....jag har bloggat i 6år nu....det ska firas!
 
 
Det har varit en intensiv vecka, men idag söndag tar jag det lugnt...
Kramar Kramar Kramar
//m

måndag 24 juni 2013

Här kommer några bilder med glimtar från vad som finns i lagår´n där vi öppnar
Sommarloppis
Lördag 29 juni mellan 12-16.
Där finns bland annat....kotavla, blåvitt krus, morgonspegel, korgstol, soppterrin, äldre docka, skomakarlampa, änglavingar, jesustavla, hushållsvåg, kommod, glas, porslin, skor, kläder, leksaker & en massa annat...
(det finns gott hembakat fika i lillstugan också)
VÄLKOMMEN!



För mera info om Linneagårdens loppis -se marginal till höger.
Måste kila vidare & ordna med en del saker...
Ha en jättebra start på veckan!
//m

söndag 23 juni 2013

Det är sommar då vi kan sitta i uterummet från tidiga morgon till långt in på natten...
 
På midsommardagen bjöd Fanny & Sofie mig & Thomas på 3-rätters. Är så tacksam för att vi fått så underbara barn. De hade planerat, handlat & lagat hela menyn själv, -utan hjälp av någon vuxen!
Meny:
*Toast skagen
*Laxfilé med potatismos, kall fisksås & sallad
*Kladdkaka med grädde & krossad dajm
Gissa om vi var mätta sedan!
Trevlig kväll.
//m
 

fredag 21 juni 2013

GLAD MIDSOMMAR

Våra älskade flickor. Sonen ville inte vara med på bild idag..
 
Nu ska vi fira den svenska midsommaren med goda vänner!
Ha det gott!
//madelene

torsdag 20 juni 2013

SOMMAR SOMMAR SOMMAR....



Blått var en av mina favorit färger på 90-talet. Då skulle helst allt vara blått. Sedan hade jag en period då jag inte alls kunde med den färgen. Nu tycker jag det är vackert med blåa toner & nyanser i lagom dos. Blåvita krus är en av mina svagheter. Blåklint hör också sommaren till.
Den prickiga klänningen i bakgrunden är från H&M & den gillar jag mé...
 
Åh, vad härligt med sommar! Barnen har gått på långt sommarlov & jag & T har semester i 4v.
Direkt efter examen i fredags åkte vi upp till stugan i Skellefteå & mådde gott. Det blev besök på både loppis & auktion plus en halvdag på Joypeak "barnensdag" i Ursviken. Tror vi alla var nöjda!
Väl hemma igen har jag börjat att fixa i loppisen. Tänk, snart är det sommarloppisen här på gården, 29/6 Kl 12-16. Hoppas Du kan komma!
Ses i morgon...då är det midsommarafton.
Kram
//m

onsdag 12 juni 2013

UDDA KAFFEKOPPAR



Tänk vad snygga, stygga, charmiga & stilfulla koppar man drack kaffe ur för x-antal år sedan. Nuförtiden serveras oftast kaffet i stora muggar. Men i sommar ska jag fortsätta att hålla ögonen öppna för flera udda & roliga gamla kaffekoppar. Har ett 20-tal nu, men ekorren i mig vill samla några till. Det är lite roligt att gästen själv får välja en kaffekopp efter tycke & smak!
På bilden från vänster, syns klassikern Berså av Stig Lindberg, samt Nyponblom/Gustavsberg, Scherzer/Bavaria & "made in" Czechoslovakia & Polen. En blandad kompott!
Vilken skulle du vilja dricka ditt kaffe ur?
 
Ikväll är det byns fotboll & barnen vill gärna vara med. Men två av dom var hemma från skolan idag pga av förkylning & hosta. De är inte glada på mig just nu, då jag sagt att vi hoppar över "träningen" ikväll. Nu gäller det bara att vara konsekvent.
Hadé!
//m

tisdag 11 juni 2013

Besök av Östersunds posten

Hej!
I morse gjordes en paj med äpplen för att kunna bjuda ÖPs reporter Lina Lindbäck på, då hon senare under dagen dök upp.
Receptet på äppelpajen:
200g margarin eller smör (smällt)
2dl strösocker
3dl havregryn
3dl vetemjöl
5st röda + gröna äpplen hackade äpplen med skalet på
kanel
Grädda i ca 20min 200grader.
Serveras med vaniljvisp!





Vi hade en massa roligt att prata om, Lina & jag, trots att vi aldrig träffats förut. Det mesta handlade om inredning, auktioner & loppis... Det var roligt att se hur hon jobbade & hur hon tog en massa kort på lite av varje här hemma. Tror att det blir ett litet repotage i ÖP/Strömsunds tidningen i slutet av juni. Spännande att se hur det kommer se ut!
Jag missade att fota äppelpajen då den var gräddad & klar.
Men god var den!
//m

lördag 8 juni 2013

HELGENS MIDDAGSTIPS



Lördag är här & då grillas det gärna här hemma. Någonting som är lättsamt & väldigt uppskattat av barnen är grill-knyten. Man "tager vad man haver" hemma i matväg (ex. korv, kött, potatis, majs, oliver, tomater, svamp, kyckling, ost, kryddor & såser...) & lägger i ett foliepaket som sedan grillas över elden. Superenkelt & supergott!
Skärbrädan på bilden har Fanny gjort på slöjden. Besticken är rejäla & tål maskindisk. De är en present från min pappa + sambo & jag tror dom heter snail.
 
Idag åker vi ner till Strömsund & besöker några loppisar. Det är både bakluckeloppis i Tullingsås & loppis/auktion på skidstugan. Blir roligt...
Snart behöver jag ta & börja ställa i ordning min egen loppis som blir här på LINNEAGÅRDEN 29/6 då alla är Hjärtligt Välkomna.
Ha en skön helg!
//m

fredag 7 juni 2013

Hem ljuva hem

Borta bra, men hemma bäst.
Det skiljer några timmar emellan dessa bilder, samt ett längre avstånd i mil. Igår kom vi hem från våran semester-resa som var Turkiet. Vi åkte med fritidsresor & hade ett superfint hotell, Dem spa resort i Alanya.
Nu ska jag njuta av den svenska sommaren som är helt underbar...
Blåvitt krus från Göteborg.
Vi ses i morgon igen!
//m