måndag 27 maj 2013

Strykvatten


Idag går tvättmaskinen & strykjärnet på högvarv. Har ett bra strykjärn med extra lång sladd som jag kan rekommendera;  
OBH NORDICA formula 450i
Känns skönt att tvätta/stryka undan det mesta innan resan. Börjar nog få lite resfeber...
Strykvatten Eau de Linge har jag köpt på den mysiga inredningsbutiken jojo http://www.jojo-inredning.se/ i Strömsund.
Då fortsätter jag med dagens sysslor, så hörs & ses vi snart igen!
//m

fredag 24 maj 2013

LOPPISFYND

För några helger sedan var jag på en liten loppisrunda. Mina fynd blev då en plåthink Weibulls, samt en oval skylt med  texten Rosmarin. Så nu börjar jag succesivt köpa kryddväxter & andra sommarblomster när andan faller på!


Då var det helg igen. Har du planerat in något roligt?
I Strömsund är det "köpmanna-marknad" på lördag, så jag & T ska dit en sväng med barnen. Förutom marknadsstånd så är det ponnyridning, tipsrunda, hoppborg mm. Jag ska spana efter mera pelargoner!
Trevlig helg på Dig!
//m

onsdag 22 maj 2013

Vackra vitsippor


Några hundra meter från våran gård växer det vita vackra vitsippor. Fanny plockade en bukett som vi kan njuta av. Värmen kommer & går, lite som den vill... Passade på att ha ett litet hemma-spa ute, då solen sken härom dagen.
 
Idag ska jag på en handledarträff & ikväll besöker jag en naprapat. Däremellan drar jag några drag med damsugaren. En salig blandning på onsdagen!
Tjingeling
/m

måndag 20 maj 2013

Hattask, Cykelväska & kläder...



Maj månad har för min/vår del en hel del på schemat. Bland annat så ska Familjen ska ut & resa tillsammans. Så nu ska väskorna packas....
Använder dock lite mordernare än de två som finns på bilden, men hattasken & cykelväskan är en rolig detalj i inredningen, eller hur!?
Loppisfynd såklart!!
(tror det är en cykelväska....användes & sattes på pakethållaren förr...)
De somriga  kläderna är i polyester & de har jag köpt från en tjej som hade såååå mkt fina kläder att sälja förr förra helgen på sin gårdsloppis. Nu behöver jag bara lite lagom solbränna så ska de användas sen! Ha en skön dag!
Kramelikram
//m

 

söndag 19 maj 2013



Vilken sommarvärme det plötsligt blev! Nu torkar veden bra som T har huggit, kapat & klyvit inför hösten & vinter´n. Vi har endast ved som uppvärmning av huset, vilket känns som det bästa för oss, då vi bor som vi gör & har tillgång till egen skog. Men i förra månaden gick vedpannan sönder.... Så inom kort sätter vi in en ny Vedex 3300 med ack. tankar & hela baletten. Jättetråkigt, jättedyrt MEN Jättebra med nytt!! Man får se det från den ljusa sidan...
Nu ska jag fortsätta njuta av den lilla ledigheten som återstår av helgen.
Ses i morgon!
//m

torsdag 16 maj 2013

Sängskåpet


För några år sedan köpte vi ett gammalt sängskåp på annons. Tror det kommer från en by som heter Älghallen. Det är lite sneda dörrar å så, men det är det som är charmigt tycker jag. Inuti är det målat i knallrött & skårorna finns kvar där man hängde upp skedarna. Om jag har förstått rätt så heter dessa skåp: sängskåp, för att de satt ihop med sänggaveln. Men de användes till bla att förvara köksredskap mm.
Skåpet står i vårat tv-rum & innehåller diverse papper...
 
Den söta rosa Mårbacka pellargonen kom mamma med idag!
//m

onsdag 15 maj 2013

GÄRDSGÅRD


Var tvungen att ta ett kvällsfoto, medans barnen leker för fullt med kompisar & T är & jagar bäver.

För 9 år sedan tog vi över Thomas hemgård, där vi bor idag. På tomten står denna lilla timmerstuga som fraktades från Fågelberget/Gäddede på 80-talet. 100m bakom byggnaden går Järilån. Det var nära att svärfar inte fick ställa lillstugan så nära vattnet, trots att man inte ser ån för kullen!!
Innan vi flyttade hit så "ockuperade" jag stugan med en massa gamla prylar & möbler. Thomas gjorde samtidigt gärdesgården/gärsgår´n  som börjar se riktigt gammal ut nu. Det växer t.om mossa på den.. Tycker den är så fin & den passar så bra in på gården här på "landet"
Snart, snart börjar ängen utanför att grönska & blomma.
Härliga tid!

//m
 

tisdag 14 maj 2013

Små fötter...

 I lördags var jag & övriga i familjen på några dagsloppisar & gjorde några små fynd som jag visar nästa gång. Passade även på att besöka på jojo-inredningsbutik, som hade utförsäljning av blandade saker. Från inredning till dessa nya stickade sockar som jag köpte för 20kr!
Eftersom värmen inte riktigt är här ännu....så hänger strumporna på en stol i uterummet. Bara för gästerna att låna!
 
Väntans tider är över...
För på söndag åkte vi till min Kära syster & hennes sambo som fick en sötnos till bebis för 3 veckor sedan.
Nu är jag stolt moster & barnen har fått ännu en kusin. Vi längtar redan tills nästa besök!
Så söta små fossingar.
Kram kram
//m

onsdag 8 maj 2013

Romantiska muggar


Köpte dessa rosa keramik muggar med rosmönster på ds i veckan. De kostade endast 20kr/st. Ska inhandla några till. De passar bra i färg & design till uterummet som har en del rosa detaljer & lite "lull-lull" stil!
 
Idag är jag ledig, men "får ingenting gjort". Det är en sådan dag....då man inte vet "vart" man ska börja, eller vad man har lust att göra...  Visserligen har jag en del tankat & ideér i huvudet, på saker som "borde" göras....men dom får vänta till en annan dag.
//m
 

måndag 6 maj 2013

Gammal snickarbänk


Nu är trädgårdsmöblerna framtagna & står på uteplatsen. Sedan har T satt dit en gammal snickarbänk som stått på lagårdsbotten i många år. Den kommer att fungera som avlastningsbord då vi "kockar" ute. Ska köpa en massa härliga kryddväxter som också ska få stå på den gamla snickarbänken.
Det ser lite kalt & trist ut på bilderna, men snart börjar det grönska även i Jämtlands inland...
Längtar tills man kan börja "piffa" ute med blommor & passande inredning.
 
Idag är det riktigt varmt ute & jag har tagit en långpromenad med T & hundarna. Äldsta dottern ska stanna hos momma efter skolan.
 Dom brukar hitta på lite olika saker tillsammans som
spela spel & yoga!
Tror att T skulle grilla ute med de andra två, då jag åker på jobbet i några timmar.
Önskar Dig en BRA start på denna vecka.
//m

fredag 3 maj 2013

Villa villekulla




Jag har alltid tyckt om hus som har vinklar & vrår, små kryp-in & lite udda lösningar & rum!
Nu bor vi inte riktigt i ett "Villa Villekulla" hus, men det går att göra "små rum" även i en ganska lång korridor också...
Huset vi bor i byggdes någon gång på mitten av 40-talet, tror jag. Sedan byggdes det ut 40år senare & då tillkom denna långa hall. Thomas har klädd väggarna med pärlspont & golven är riktigt trägolv. Taket tog vi fram & är original. Allt målades i vitt!
De flesta möblerna är köpta på auktion & loppis under åren jag & T varit tillsammans. I snart hela 14 år nu. Tiden går minsann!
 
Så skönt med en ledig helg tillsammans med familjen.
En av döttrarna har med sig en kompis hem från skolan idag & de har önskat taccos till middag. Känns som det är en vanlig fredagsmat för barnfamiljer.
Senare ikväll blir det fredagsmys & hockey VM börjar, -till vissa i familjens stora glädje.
Själv hoppas jag på sol & varma vindar...
Trevlig helg på Dig!
/m