onsdag 31 oktober 2012

Äldre avlutad skänk






Nu är det senaste Blocket-fyndet på plats!
Det är en äldre avlutad skänk som är hela 130cm hög & står i vårat sovrum. Den rymmer allt sänglinne till både oss & barnen.
Jag vill fundera en stund på om...om den ska målas vit. Visst är den fin som den är nu oxå, men vi har vitt & svart i sovrummet & jag tycker att det "skär" sig lite med en träfärgad trämöbel som blickfång!!
Om du undrar vad vi gav för denna skönhet, så kan jag berätta att det var just ett fynd: 500kr. Jag är så nöjd över köpet.
 
Idag lyser solen det är så vackert med snön som glittrar i träden & marken är helt vit. -4grader.
Det blir ingen större vistelse ute just nu, då jag snart ska iväg på jobbet. Våra barn har november-lov & flickorna har sovit hos momma inatt. Efter jobbet är jag & lillkillen bjuden på middag, medans sambon får vara hemma å kurera sig i dessa influensa-tider.
Ha det bra!
//m

måndag 29 oktober 2012

Loppis helg


I helgen har jag gjort två loppisbesök med några fynd. Först var det på församlingshemmet här i Strömsund på lördag. Då köpte jag den här härliga flätade väskan.
Den går att använda till mycket, men just nu är det filtar i den. Jag lämnade även in lite barnkläder & en stor trave med
jul-inredningstidningar till försäljning. Det var så skönt att få sälja iväg....Men på söndag åkte hela familjen till Östersund & fyndade vidare... Det blev väl inga jätte-stora inköp!
Passade samtidigt på att hämta ett fint gammalt skåp som vi köpt på Blocket i förra veckan.
Skåpet är stort & avlutad, men kommer nog snart att bli vitt.
Visar Er senare.
Höstiga hälsningar från mig!
//m

måndag 22 oktober 2012

Doftljus

Hur har du det i höstmörkret? 
Vill man lysa upp tillvaron lite så är ju ljus i alla former bra! Visar idag ett doftljus som har en brinntid på 15h & doftar gott av gröna äpplen. Ljusen finns bla på ortens inredningsbutik
Ska snart iväg till jobbet, men måste in och impulsköpa en ny telefon först. Den har har/haft har helt lagt av. Har ingen aning om vad jag ska välja?! Tycker att "teknik-prylar" är både svårt & lite tråkigt!
Ha nu en bra dag!
//m

tisdag 16 oktober 2012

Utanför mitt köksfönster


Igår var det flera flera småfåglar som besökte rönnen som står på baksidan gården. S hade hängt upp talgbollar & dom är redan slut!
Men idag är det inte lika trevligt att titta ut genom köksönstret....eller?
Nu väntar en rejäl tvätthög på att bli struken, men jag kollar samtidigt på "efter tio" med Malou. Det programmet kan vara riktigt bra vissa dar. Mina barn kallar det "mammas kärringprogram"
Kram /m

måndag 15 oktober 2012

Rakspegel



Hej hopp!
När man kikar runt här hemma så möts man av ett flertal speglar...i olika storlekar & former.
Jag har nog alltid haft en "dragning" till just speglar.
(Tänk när man hade spegelvägg på 90-talet...& tyckte att det var sååå snyggt! Kan inte påstå att jag tycker det idag...där går gränsen!!)
Min första möbel som jag köpte för egna intjänade pengar var en gammal spegelbyrå. Den har Sofie på sitt rum nu.
I lilla hallen hänger en rakspegel, som jag fyndat på loppis & sedan målat vit. Tittar man in i spegeln, så möts man av.....ännu en spegel.
Må så gott, Hej Hopp!
//m

fredag 5 oktober 2012

Fredagsmys


Kanske ser mina tre ljuslyktor i glas ut som STORA vinglas....!?
Fast ikväll blir det vanlig läskedryck till maten, eftersom jag ska köra några mil & hämta hem "stor"tjejen som ska på kalas. De andra två har kompisar här hemma, så vi ska göra pizza.
Idag har jag putsat fönster, dammat å fixat lite i vardagsrummet. Bytte gardiner...-till svarta....Jennylund fåtöljen fick en svart/vit rutig klädsel & jag la lite mörkare kuddar i soffan.
Gissa om jag är nöjd??
Naee...tyvärr inte. Trivs bäst med vitt. MEN!!! Jag vill gärna köpa en grå Svanby IKEA soffklädsel till våran Ektorp hörnsoffa. Har du en att sälja...maila mig!
Trevlig mysfredag!
//m
 

måndag 1 oktober 2012

Vitt älghorn


Nu har Thomas "fixat" klart med älghornet, skölden & färgen. Visst blev det läckert som vitt!
Snyggt som inredningsdetalj i ex hall eller vardagsrum. Om ni undrar varför älghornet inte hänger på väggen....så kan jag berätta att just detta är ute till försäljning på Tradera.
Vi får väl se om vi får någon spekulant, annars sätter vi såklart upp det här hemma.
(blir det sålt, får han göra ett till oss oxå...)
 
Ha en bra måndag, tisdag & onsdag......så ses vi på fredag!
//madelene