måndag 26 mars 2012

Sommarens pellargoner

Har försökt att övervintrat några pellargoner... Ett tiotal klarade sig galant! Så nu börjar dom å hämta sig, -sakta men säkert.
Jag å barnen har oxå hämtat oss sedan helgens piratfest, födelsedagskalas & omställningen till sommmartid! (T jobbade & missade tyvär de roliga festligheterna..)
Nu ska vi sätta oss med kvitton osv., så att vi kan lämna över deklarationen till en
redovisningsfirma, som gör resten....Skönt!
Hadé.

måndag 19 mars 2012

Vimplar

I killens rum hänger ett flaggspel i taket. Golvet hade jag mindre lust att fota.....För det var överbelamrat med lego!!
Snart fyller mina barn år på löpande band. För tjejerna blir det ett Piratkalas, som dom kommer att ha på byns gamla nedlagda skola.
Så vi har pysslat lite inför festen. Vi gjorde STORA vimplar i svart, av sopsäckar, blev riktigt bra. Kommer väl kanske någon bild på dom, efter helgen, -när piratfesten är avklarad!
Nu ska vi åka till min mamma & systeryster på middag.
Må så gott!

söndag 18 mars 2012

HERRGÅRDSGUNGA

I sommras byggde T en underbar "Madickengunga" som står här på gården. Än är det alldeles för mycket snö, för att kunna använda den. Men det tinar & blir varmare ute, så snart, snart kan både uterummet & gungan användas!
Nu har T snickrat igen!!! Så är du sugen på att köpa en nytillverkad Herrgårdsgunga i "tryckat" virke, så maila mig linneagarden.265@hotmail.com (se min lilla annons i högerspalten)
Ha det bra!!

fredag 9 mars 2012

Vårvinterstädat?

Här där vi bor kan man säga att det finns fem årstider!
Nu är det någon typ av "vårvinter". Perfekt då barnen är lediga från skolan.
I veckan har dom haft sportlov & varit ute på tjärna å fiskat, byggt igloo, åkt skidor & skoter mm. Ofta är det en hel drös med barn här som har kul tillsammans.
Själv har jag storstädat köket!!
Tycker det känns roligt att ändra om lite med porslin osv, när man ändå dammar & torkar av alla saker. Jag tog fram några gamla krus & lite andra detaljer i blått. Ska lägga på nya mattor & sätta stolsdynor oxå, tror jag....har inte bestämt mig än.
Vedspisen används inte så ofta just nu. Så en spegel & lite andra saker får stå där. Tycker det blev riktigt snyggt.....-Men passar det? frågade jag min sambo. Han svarade inte.....
Vad tycker du?
Ha en mysig helg!
//madelene