lördag 18 december 2010

Smällkarameller...

Idag har vi städat & "fejat" barnens rum inför julen.
Lillkillen har det minsta rummet, med ett litet gulligt fönster att kunna kika in/ut i. På hans säng ligger ett skinn från ett Gotlandsfår, samt en grå kudde som passar bra till hans mörka golv.Äldsta dottern ville ha lite röda detaljer i sitt flickrum!Mellantjejen är lite hemlig bakom sin stängda dörr....
Kanske hon pysslar ihop några flera smällkarameller?

Bild tagen från flickornas rum & ut mot hallen & resten av huset.
Bra att kunna stänga en extra dörr, då de spelar musik på hög volym....

På eftermiddagen var vi en sväng till "grannen", -näst gård, & fick gott fika. Barnen fick leka en stund & jag sitta å "surra" med min goa vän! Tänk så bra man kan ha det!

Hoppas DU får en fortsatt bra helg.

torsdag 16 december 2010

Midnatt råder...

...tyst är det i huset!
På kvällen då barnen har lagt sig, så kan jag tycka att det är ganska skönt med tystnad. Att i lugn å ro slå in en julklapp eller två, känns som en bra avkoppling i stressen som lätt blir denna årstid. (Jag tycker om att slå in paket/julklappar till mina nära & kära...)
I år har vi mera färg i vardagsrummet, då soffklädseln är röd istället för vit. Känns ganska ombonat...-ett tag ialla fall!
(Ursäkta mina supersuddiga bilder)
Nedräkning till dopparedagen. Adventkalendern sinar på sina paket.

Pepparkakor kan man inte få för mycket av i december. Har lagt några hjärtan under en glaskupa. Varsågod å smaka!
Nu ska jag snart återgå till lite mysigt "julstök" medans sambon kollar på ishockey & barnen sussar sött.
Önskar ER alla en fin kväll.

fredag 3 december 2010

Ljus i vårt hus

Det är en härlig tid nu! (att det är runt -26grader kallt ute har ingen betydelse, -för inne är det varmt & gott)
Mysigt att smycka hemmet med lite gran & barr......samt tända en masssssa ljus då det skymmer. Tur jag & T var på IKEA nyligen & fyllde på förrådet.
Då köptes oxå denna mini gran som står i en gammal träbytta. Lite grönmossa, kanelstänger å god jul band piffar upp det hela lite!
På tradera kan man finna mycket roligt som man behöver (& inte behöver)
Söta ljuspåsar med budskapet om advent har jag ropat in. Nu på söndag tänder vi 2:a ljuset.
2:a advent Väntan på Guds sonJa, ljus kan man bara inte få för mycket av! I höstas då vi var på en dags loppis fyndade jag den här stora svarta smides-ljusstaken (45cm hög), för att kunna ha framme nu i juletider. Den står på vedspisen i köket. Skulle gärna vilja haft en "riktig" leksand ljusstake för de är så fina tycker jag.De handstöpta ljusen brinner vackert & man skymtar tv-rummet i bakgrunden. Hoppas Ni alla får en fin helg. Vi ska bla åka på advenstmys i församlingshemmet på lördag. Sedan fyller min kära mormor år & så ska jag hälsa på min goa vän C. Däremellan spelas här julmusik & smuttas lite på glöggen....

STOR KRAM