måndag 19 juli 2010

KÖKSBORD

Sedan jag & Thomas flyttade hit till hans hem-gård, så har vi bytt bord i köket fleeeera gånger! De har varit nya, gamla, vita, bruna osv....
Men vi har väl helst viljat ha ett rejält bord där många får plats att sitta samtidigt. Det här vita har fungerat rätt bra, men...


Det är tur att man är "om sig & kring sig"..... för NU har vi hittat det "rätta" köksbordet!
Ett riktigt gammalt bockbords underede. Jippie!!
På sidorna finns några "kugghjul" i trä, som vi inte vet vad de har använts till. Vi kommer dock att ha kvar dom. Här tar sambon tar bort en massa små nubb, innan en ny bordsskiva sätts dit.

Frågan är....
HUR ska vi behandla den nya skivan (av gran) , så att den blir sådär fint brun/grå som övriga bordet. Jag vill helst inte att det ska vara för glansigt, & absolut INTE lackat! Men ändå någolunda lätt att hålla ren/fräsch. Vax, linolja, bets....tar Tackasamt emot bra tips & råd.



Sommardagarna/kvällarna är så härliga nu. Barnen drar med mig & T på dagen till våran lilla "badstrand" som ligger några hundra meter från gården & om kvällarna åker vi & fiskar. Det är LYCKA för mig! Dock lider min semester tyvärr mot sitt slut, men sommaren har ju masssssor att erbjuda ändå.

Njut av sommaren...JUST NU!

(Ps: det vita köksbordet med 2 iläggs skivor kommer jag att lägga ut på Blocket inom kort. Tänkte mig 450-//madelene

onsdag 7 juli 2010

Sommar, Sommar, Sommar...


Det hör som till att ha lite loppis här på gården varje sommar. Så nu har vi det....
Jag har inga speciella öppet tider, utan sätter upp skylten vid vägen då jag har lust! Annars är det bara att maila mig om du vill komma & kika!

Igår kväll plockde dottern in lite rabarber.

Mina tjejer gillar att hjälpa till med bak/matlagning.
Här är Sofie i full gång med att göra en god rabarberpaj!

Sedan fick vi smaka på ett lyckat resultat.

Nu har jag semester & då är det skönt att ta dagen som den kommer. Fast vi har redan varit till stugan i Skellefteå 2ggr, samt bott på Hotell Lappland i Lycksele & gått djurparken. Sedan blir det små dagstrippar till Jamtli i Östersund & kanske en sväng till Hällingsåfallet. Man får si...
Igår drog jag (sambon) ääääntligen en vinnare i min lilla utlottning! Det är ju läge för glass nu, -varmt å skönt. Grattis till Anna.M (ett mail, utan blogg). Jag hör av mig snart till dig.
Ha en jättebra sommardag!
//madelene