torsdag 23 juli 2009

Vinnare...



Idag har jag städat, flyttat & ändrat om lite i uterummet. En gammal ostkupa som jag köpt på loppis fick bla komma fram ur skåpet...
Man ser lite av "auktionsfyndet" som hänger i taket!



En suddig kvällsbild får avsluta inlägget för idag.
Här är mysigt att bara sitta, ta en fika tillsammans med någon man tycker om, eller bläddra i en bra tidning. Lite extra lyx i livet!
Den lilla utlottningen av ängeln är klar, & vinsten gick till en blogg som jag inte tidigare hade varit in på. Tjejen heter Josefin & har ett härlig blogg med ett toppen bloggnamn:
Krydda livet
Grattis till Dig!
(Hör av dig med din adress.)
Sköt om Er Alla goa bloggvänner & Ni övriga!
//madelene

onsdag 22 juli 2009

Mässing, guld, spegel & prismor...


Den runda spegeln (2okr) & ljusstaken (25kr) har jag haft till försäljning på min gårdsloppis, men jag tog in dessa saker nu. Tror att de kommer att passa bra in med övriga detaljerna som kommer att gå i mässing, "guld" & prismor...
För Er som har funderingar kring LINNEAGÅRDENS LOPPIS, så kan jag säga att som så: Jag öppnar då Du vill komma & kika på sakerna. Maila eller ring.

Nu har hostan & snuvan så gott som avtagit. Skönt! Fick vila upp mig i stugan som vi (mormor) har i härliga Skellefteå. Där finns oxå en massa bra loppisar & en auktionsbyrå som jag besöker varje sommar. Även i år! Jag ropade in nåt som jag önskat hitta till vårat uterum....



Ni får klura på vad jag måste putsa på, innan det kommer fler bilder på mitt inköp!!
Vad kul att så många ville vara med i utlottningen av ängeln som slutar 22/7 kl. 00.00 Vinnaren presenteras på torsdags kväll.
Vi ses //madelene

onsdag 15 juli 2009

Hostmedicin...


Det är inte ofta jag är sjuk & måste krypa ner i sängen för att åter hämta krafter & kurera mig. Men just nu är läget just: sängläge...





På VillaVeja i Lycksele finns flera goda lösviksteér att välja bland. Sist så köpte jag Edens Lustgård, med smak av hallon, jordgubbar, solros, jasmin & ros. Skall oxå pröva en "dunderkur" av hostmedicin...



Önskar Alla en fortsatt skön onsdag & var gärna med & tävla om ängeln i inlägget nedan.
//madelene

måndag 13 juli 2009

UTLOTTNING

Nu mina Vänner så blir det en liten utlottning här på LINNEAGÅRDEN. Jag "firar" 2år som bloggare & har haft över hundratusen!! trevliga besökare, värt att lotta ut en fin ängel för det. Eller hur!





Se vilken svart & charmig ängel, med ett sött hjärta i mitten. Jag tror att hjärtat är nål-filtat.
Detta har jag köpt på slöjdmässan i Strömsund som håller öppet mellan 11-17 hela sommaren.
Tillverkad av Ingela Eliasson, Umeå.



Givetvis får alla vara med i denna lilla utlottning som pågår till onsdag 22/7. Du behöver bara skriva en liten rad. Vill du ha en extra chans att vinna? (gäller er med egen blogg)
Länka då utlottningen & meddela mig via mail eller i kommentaren. Lycka till!



Vänner...
Är änglar som lyfter upp oss,
när våra vingar glömt
hur man flyger.

Jag fick idag nya numret av Allt i Hemmet....Oj, oj, oj vad vackert Lantlifs Anette har. Vilken dröm säger jag bara.
Många kramar från mig.
//madelene

fredag 10 juli 2009

Det är den årliga Dundermarknaden här i Strömsund med uppträdande, tivoli & marknadsknallar. Vi var där i förmiddags & barnen åkte karuseller, samtidigt som regnet stod som spön i backen! Men de gjorde dem ingenting....
Själv köpte jag stora & rejäla fryspåsar till tunnbrödet som skall bakas framåt höstkanten, lagom till sambons älgjakt.



Tack för alla gulliga kommentarer om torkställningen som T har snickrat ihop. Ni var några som ville ha beskrivningen. Jag har fixat några kopior, så maila mig om du behöver en!
Som sagt, här regnar det ganska mycket nu... Regndropparna åker längs med denna grova kedja & ner i en gammal kockums emaljerad hink. Bra att vattna blommorna med senare...



Lite senare... Jo, jag har ju utlovat en liten utlottning/tävling, men måste skjuta på den ännu några dagar. Jag jobbar en hel del just & ni vet tiden..... samt så vill jag hitta något fint att lotta ut först... Men jag tror jag har en liten aning om vad det blir. Var på slöjdmässan & såg något intressant. Så håll tillgodo!!
Trevlig helg!
//madelene

måndag 6 juli 2009

Så kul med LOPPIS...


Tack ALLA Ni som besökte våran gårdsloppis i helgen, det var så trevligt att så många ville komma. Det var fart & fläkt bland köpglada "loppis-älskare"& jag hoppas att de fick göra nåt litet fynd! Roligt att se när stolar, krus, hyllor & dyl. fick nya ägare & bars iväg till nytt hem!


(slagbord, korgar, sypuff...)


(hyllor, krus, stolar...)


(säng, potta, kommod...)

Ja! Det var lite bilder från helgen.
Som jag skrivit förrut så var vi på en liten semester-tripp uppåt landet i juni månad, & då fick jag själv göra ett loppisfynd!
Denna lilla skolbänk/bord i trä med lådor köptes då.



Nu står den vitmålad i våran hall.



Lite smått & gott som rakspegel, jesus-figurin & ljus dekoration.



Magasinet Jeanne d Are Living är verkligen en inspirationskälla till mera ideér om inredning...



Idag & ikväll har det regnat lite av & till, samt att det är lite mulet.
Jag tycker att det är skönt med en lite gråmulen kväll, då man kan tända ljus, trots att det är mitt i sommar-månaden juli. Nu ska jag ta mig en god fika med gott te & kika in hos er bloggerskor.
Kramen //madelene

torsdag 2 juli 2009

Torkställning med snickarglädje...



Jag blev så överraskad & glad när jag kom hem från jobbet förra veckan. Min sambo hade snickrat & målat en ny torkställning till oss. Det är ett nöje att hänga tvätten nu! Det var i tidningen Allt i hemmet nr 9 2008 som hade inspirerat mig...& jag önskade.....-och fick!
Jag är lyckligt lottad!!



Just nu är det mycket att stå i inför helgen. Så här görs en liten påminnelse till Alla som kan ha vägarna förbi:
Fredag 3/7 Dans till Harmony på bygdegården 21-01
Lördag 4/7 Gårdsloppis här hos mig! 12-16
Söndag 5/7 Gå-bingo "skolan"start 12.00
Allt detta händer i LÖVBERGA!

(Undrar du något så skicka ett mail.)
Det är nu 2år sedan jag började blogga & det vill jag fira, men återkommer med utlottningen lite senare...
Vi njuter av solen & värmen, så vi ses, när vi ses......!!!!!
Sköt om Dig.
//madelene