tisdag 24 juli 2007

Häbret är sålt!

Minns någon att jag ropade in ett häbre/timmerstuga på en gårdsauktion i början av juli?
Jag skrev bara några rader om denna "impulsiva" dag, för det var med en lätt ångestfylld glädje jag blev ägare till stugan!!
Den behövdes timmras ned/upp, flyttas 4mil & sedan renoveras.
Jag satte ut den på Blocket & fick flera svar direkt. Det tog bara några timmar, sen var den såld!!
Jag är lättad & köparen kommer nog att kunna få till den jättebra!
Här ser ni en liten bit av "mitt" häbre. Ägare i 15 dagar....
Imorgon ska jag på ett sommarcafé med loppis. Det blir lite spännande att se inredningen, för några möbler & blå/vita krus har jag sålt till henne. Jag tar med kameran! Vi "ses"
*kram* //madelene

tisdag 17 juli 2007

Måla eller inte?

Idag fick jag nästan ångest. Satt & tittade på flera fina bloggar om barnrum. *inspiration* Genast gick jag & började ändra lite med prylar osv. Barnen blev oxå "på hugget" så vi hjälptes åt med att sortera pussel, spel & böcker!!



Mina flickors barnkammare är jättesöt, tycker jag. Men just NU skulle jag vilja att möblerna var vita. Ska de målas eller inte?

Vad tycker Ni?

Det finns 2st sängar, 2stolar, stort linneskåp, byrå, kommod & pottskåp/lavoar.


Fler bilder i morgon!

Efter städningen blev det glass. Mmm.....


Trevlig kväll //Madelene












fredag 13 juli 2007

Uteplatsen

Min *man* är så arbetsför. Jag skryter lite om honom nu. Men jag tycker han är så duktig att snickra & fixa här hemma. Uteplatsen gjorde han härom kvällen. Vi har inte hunnit "inviga" den än. Resten av huset ska oxå få nya bräder & röd kulör. Man ser lite av det "gamla" vita. Visst, jag gillar vitt på ALLT, men huset fick bli rött. Det passar bättre här på landet där vi bor tycker jag.


Uterum

Tack för allt fint Ni skriver till mig, om min blogg. Jag blir så glad!

Här kommer några bilder på uterummet....

Ska ut & öppna min gårdsloppis nu, men vi ses ikväll!

Ha en bra fredag den 13:e



torsdag 12 juli 2007

Blomsterbänk

I slutet av mars började Thomas att bygga ett uterum av våran "gamla" veranda. Det blev klart den 1 juni. Av min kära syster fick vi en jättefin "present" som skulle stå i rummet. Det var en gammal BLOMSTERBÄNK. Åh, vad jag blev glad. Hade letat på Blocket, loppisar & auktioner,,,,men inte hittat nån. Men nu står den vit, sommrig & fin med massor av pellargoner i....Så fint! Tack, Kära syster. *kram*


tisdag 10 juli 2007

Blåbärspaj


Regnet bara öser ner & det är en riktigt inne dag. Jag har gjort en blåbärspaj med lite vaniljvisp till. Snart ska jag, Thomas, barnen & deras kompisar fika ute i vårt uterum.
Kom på att jag inte ens har skrivit vad jag heter!? Mitt namn är Madelene, känns lite mer personligt så. Eller hur?

måndag 9 juli 2007

Knallröd skänk...


Nu står det en knallröd skänk i mitt kök! Det är ett av ALLA auktionsfynd jag gjorde i helgen. Sambon har redan erbjudit sig att måla den vit, som allt annat...Ja! den kommer att målas om.
Men jag köpte inte bara möbler, prylar & porslin.....Nejdå, jag slog på stort! Impulsiv som jag är (ibland) så lyckades jag ropa in ett timrat häbre. Så nu måste vi kolla med nån som kan timra ner/upp & sätta det på våran gård. Jag visar väl bilder på "stugan" nån annan dag. Jag är fortfarande lite chockad över detta oplanerade inköp...

fredag 6 juli 2007

Mitt kära skafferi




Nu har årets stora sommar-marknad kommit hit! Vi tog oss igenom alla försäljningsstånd, men stannande ibland för att köpa godis, smycken till "foppa"skorna & annat smått & gott. Sedan blev det in på tivoli för att gå där en sväng......Ja, det var barnens dag!
Nu på kvällskvisten har jag roat mig med att städa i Mitt kära skafferi. Det är perfekt för det är stort & ljust, får plats med mycket & är snyggt oxå. Dörren har suttit i en gammal konsum butik, som fanns i byn för måååånga år sen. Men idag finns den i mitt kök. *glad*

torsdag 5 juli 2007


Efter att ha avslutat kvällen med ett dopp i sjön, så trodde jag att man skulle sova gott, men....denna värme!
Så i morse tog vi & åkte till våra kompisar i grannbyn -dom har en pool. Gissa om mina döttrar blev på toppen humör. JA!
Men kanske gladast blev jag, då det fanns en liten loppis i byn. Såklart att man ska dit, när man har just loppisnoja.....
Fyndade tre små vita prydnader för totalt 20- så nu måste jag hitta ett bra ställe åt de. Det är väl tur att jag själv har en gårdsloppis så att man kan byta ut lite grejer då & då!!
Kanske ska nämna att det är loppis/auktion på lördag/söndag & dit ska jag!!

onsdag 4 juli 2007

Varm sommardag


Vilken varm sommardag. Jag vet inte hur många glas saft tjejerna har druckit idag. Nu är den slut & då får det bli isvatten. Passade på att ta en bild... så sommrig i sin enkelhet. Jag samlar på blåvita krus oxå, här är ett av dem.

Min första bild.

Oj! Vad roligt det är med en kamera...Jag fotar på allt & alla! Men jag är väldigt ny på både att blogga & på alla dessa tekniska saker. Ni får ha överseende, -ok?
Snart ska barnen få lite lunch, men jag måste bara försöka lägga ut en bild.
Ja, så Välkommen in till oss.

tisdag 3 juli 2007

Kameran är inhandlad idag! Så snart blir det "amatörbilder" på alla fina föremål jag fyndar på loppis & auktioner, samt från vårt gemensamma hem.
Välkommen till Linneagården i Jämtland.